r
Nosalty Logó

Hagymás rudacska

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Hagymás rudacska
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 8% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 579 kcal
  • 8% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 2320 kcal
  • 8% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 254 kcal
  • 8% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.4 g

Zsír

  • Összesen
    21.8 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    968.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    194 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    207 mg
  • Nátrium
    496 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    77.9 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    73.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    178 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    87 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    175 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    18 micro
Összesen 579 kcal
  • 8% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    65.6 g

Zsír

  • Összesen
    87.3 g
  • Telített zsírsav
    52 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    242 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3872.7 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    140 mg
  • Kálcium
    776 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    128 mg
  • Foszfor
    829 mg
  • Nátrium
    1985 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    311.7 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    293 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    711 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    347 micro
  • Kolin:
    92 mg
  • Retinol - A vitamin:
    700 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    141 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    71 micro
Összesen 2320 kcal
  • 8% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    9.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    424.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    85 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    91 mg
  • Nátrium
    217 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    78 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8 micro
Összesen 254 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A sütőt előmelegítjük, a tepsi/ket kibéleljük sütőpapírral.
  2. A joghurtot a zöldfűszer-keverékkel elkeverjük, és félretesszük, amíg a tésztát összeállítjuk.
  3. A lisztet élesztővel elkeverjük, és hozzáadjuk a többi hozzávalót, összekeverjük, majd először géppel, később kézzel dagasztjuk, míg sima nem lesz. Meleg helyen kelni hagyjuk, amíg kétszeresére megnő.
  4. A tésztát lisztezett munkalapon kinyújtjuk, kb. 40 x 30 cm-es lappá nyújtjuk, erre rákenjük a joghurtot, rászórjuk a pirított hagymát majd a sajtot.
  5. A tésztát hosszanti irányban kettévágjuk, majd 1,5 cm-es csíkokra vágjuk. A csíkokat saját tengelyük mentén egyszer megcsavarjuk, és a tepsibe helyezzük. Letakarva még 15 percig hagyjuk pihenni.
  6. A tepsit a sütőbe csúsztatjuk (közepére), és szép aranybarnára sütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 140
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 19017
  • Feltöltés dátuma: 2010. május 07.

Ajánló

Én zöldfűszerként majorannát, oregánot, rozmaringot és friss bazsalikomot használtam. Hozzá kiváló "mártogató" egy kis zöldfűszeres joghurt vagy tejföl.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Húsvétra vendégváró volt a lelkes locsolók számára. 40-45 db lesz, és nagyon-nagyon finom!

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk