r
Nosalty Logó

Grillázsos duplacsokihab

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Norbi06
Grillázsos duplacsokihab
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 30% Zsír
Összesen 686 kcal
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 30% Zsír
Összesen 2742 kcal
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 30% Zsír
Összesen 392 kcal
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    53.3 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    118 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    531.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    162 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    80 mg
  • Foszfor
    217 mg
  • Nátrium
    65 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.9 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    282 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    276 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    67 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8 micro
Összesen 686 kcal
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30.1 g

Zsír

  • Összesen
    213.3 g
  • Telített zsírsav
    117 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    72 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    473 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2126.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    650 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    320 mg
  • Foszfor
    867 mg
  • Nátrium
    260 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    191.6 g
  • Cukor
    171 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    258.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1127 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    92 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    123 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1105 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    268 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    32 micro
Összesen 2742 kcal
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    30.5 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    68 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    303.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    93 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    124 mg
  • Nátrium
    37 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.4 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    161 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    158 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    38 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 392 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Hőálló edényben egy csipet sóval, vízgőz felett megolvasztjuk a fehér csokit.
  2. Az alaposan behűtött tejszínt kemény habbá verjük, elfelezzük, és a felét összekeverjük az olvadt fehér csokival. Kis tálakba/kelyhekbe öntjük, és berakjuk a hűtőbe.
  3. Száraz serpenyőben átforrósítjuk a mandulát, majd félrerakjuk, és elkezdünk cukrot karamellizálni kis-közepes lángon (figyeljünk, hogy ne égjen meg->nem szabad keverni). Ha egynemű, világosbarna színű a karamell, mehet bele vissza a mandula és egy késhegynyi só. Még forrón zsírpapírra vagy fém fóliára öntjük, és félrerakjuk kihűlni, megszilárdulni.
  4. A fehér csokihoz használt hőálló tálat használhatjuk az étcsoki olvasztásához is. A folyamat ugyanaz. Az elv, hogy az első, fehércsokis réteg kissé megszilárdul, mire a barna csokihabot ráöntjük, így a rétegek szépen elválnak egymástól.
  5. A habot hűtőbe rakjuk felszolgálásig, majd a megdermedt grillázsból darabokat tépünk a tetejére.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 25
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 441
  • Feltöltés dátuma: 2016. szeptember 25.

Ajánló

A karamell készítés után visszamaradt; ragacsos, kemény karamelldarabokkal tarkított serpenyőt úgy a legegyszerűbb elmosogatni, ha vizet forralunk benne előtte, hogy a karamell felolvadjon és híguljon.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Norbi06 121 recept

Ízlés szerint készíthetjük keményebbre is a habot; ekkor egy csipet zselatint keverjünk el 1-2 ek. tejben, melegítsük fel, és adjuk a habalaphoz, mielőtt elkevernénk. Kakaóba, kávéba, narancslébe rövid ideig áztatott babapiskótával is feldobható.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!