r
Nosalty Logó

Gesztenyés piskótarolád

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gréti
Gesztenyés piskótarolád
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A piskótához

A krémhez

A szóráshoz és a töltelékhez

Összesen 496 kcal
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A piskótához

A krémhez

A szóráshoz és a töltelékhez

Összesen 4948 kcal
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A piskótához

A krémhez

A szóráshoz és a töltelékhez

Összesen 216 kcal
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9 g

Zsír

  • Összesen
    29.9 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    164 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    262.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    113 mg
  • Nátrium
    60 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    186 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    95 mg
  • Retinol - A vitamin:
    183 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    149 micro
Összesen 496 kcal
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    90.2 g

Zsír

  • Összesen
    298.5 g
  • Telített zsírsav
    118 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    59 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    1637 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2625.1 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    135 mg
  • Kálcium
    552 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    195 mg
  • Foszfor
    1126 mg
  • Nátrium
    598 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    459.9 g
  • Cukor
    106 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    624.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1860 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    353 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    191 micro
  • Kolin:
    951 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1835 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    305 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1492 micro
Összesen 4948 kcal
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    13.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    72 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    115 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    49 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.2 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    82 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    80 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    65 micro
Összesen 216 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A szóráshoz és a töltelékhez

Elkészítés

A piskótához

  1. A krémet érdemes előre elkészíteni. Egy nagy tálba először a masszát tördeljük bele.
  2. Adjuk hozzá a habtejszín kivételével a többi alapanyagot, sőt még a pikantéria miatt, a meggy levéből is kanalazhatunk párat hozzá.
  3. A habtejszínt verjük kemény habbá, és a felét adjuk a krémhez.
  4. A krémet robotgéppel keverjük simára, és felhasználásig tegyük hűtőbe.

A krémhez

  1. A tojásokat törjük fel egyenként, és válasszuk külön két tálba a fehérjét és a sárgáját.
  2. A fehérjéhez adjuk egy csipet sót, és verjük kemény, fényes habbá, megfordítva a tálat (ezt csak akkor próbáljuk ki, ha teljesen biztosak vagyunk a dolgunkban), ne essen ki belőle.
  3. Aztán habosítsuk cukorral a sárgák úgy, hogy kanalanként hozzáadagoljuk a vizet. Legyen szinte teljesen fehér, ne lehessen darabokat látni benne, váljon krémes, habos állagúvá.
  4. Először a cukros sárgája krémet adagoljuk a fehérjéhez egy spatulával fentről-lefelé körözve, hogy közben levegőbuborékokat is juttassunk a masszába.
  5. Végül szitáljuk a lisztet hozzá kisebb adagokban, a spatulával ugyanúgy keverjük tovább habos tésztaállagúvá.
  6. Egy nagy, vékonykarimájú gáztepsit kibélelünk egy sütőpapírral, és erre terítjük szét a tésztamasszát. Egy habkártya segítségével szögletesre formázzuk, és előmelegített 170-175 fokos sütőbe toljuk, ahol 10-15 perc alatt készre sütjük. Figyeljük folyamatosan, nehogy túlpiruljon és kiszáradjon a tészta.

A szóráshoz és a töltelékhez

  1. A sütőből kivett piskótát azonnal fordítsuk egy előre benedvesített és szétterített konyharuhára.
  2. Húzzuk le a hátuljáról óvatosan a sütőpapírt, és egyből tekerjük fel, így hagyjuk legalább egy fél órát pihenni és hűlni.
  3. Mikor kihűlt, tekerjük ki a konyharuhán, és töltsük meg szépen egyenletesen eloszlatva a gesztenyekrém 3/4-ével úgy, hogy az egyik végén hagyjunk ki egy ujjnyi csíkot.
  4. Annál a végénél kezdjük el feltekerni, ami legbelül volt, ide tegyünk végig egy meggysort, aztán tekerjünk rajta egyet, ide megint jöhet egy sor meggy, aztán a tekerés.
  5. A konyharuhával formázzuk óvatosan, hogy kialakítsuk a végső formáját, aztán tekerjük be, és tegyük hűtőbe.
  6. Közben a maradék krémet keverjük össze a tejszínhab másik felével, ez lesz a bevonónk.
  7. A konyharuha segítségével helyezzük át a gesztenyés rudat a kínálótálra, itt vonjuk be a habos krémmel.
  8. Cakkos végű habkártyával készítsünk hullámos mintát körben a krémbe, és tegyük hűtőbe a sütemény minimum egy órára, hogy biztosan összeálljon.
  9. Ha jól lehűlt tálalhatunk! Reszeljünk rá étcsokit díszítésképpen, szeleteljük, és helyezzük kistányérra a sütit. Jó étvágyat hozzá!
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 181
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 15
  • Össznézettség: 34343
  • Feltöltés dátuma: 2019. október 05.

Ajánló

Meggy nélkül is elkészíthetjük ezt a sütit, úgy is nagyon finom lesz. A külső szórás is elhagyható, vagy kakaóporral helyettesíthető.

Receptkategóriák

további kategória: karácsony kategória: karácsonyi sütemények

Imádok piskótát sütni, de valahogy tekercset még nem készítettem. Most hogy újból itt az ősz, a kedvenc töltelékemmel álltam neki, és bátran ajánlom ezt a rögtönzött receptet mindenkinek!

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A szóráshoz és a töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!