r
Nosalty Logó

Feketeerdő galuska

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Jenő Chef
Feketeerdő galuska
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 8% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A piskótához

A krémhez

A sziruphoz

Összesen 476 kcal
  • 8% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A piskótához

A krémhez

A sziruphoz

Összesen 4755 kcal
  • 8% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A piskótához

A krémhez

A sziruphoz

Összesen 223 kcal
  • 8% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    11.2 g

Zsír

  • Összesen
    20.5 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    182 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    430.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    64 mg
  • Foszfor
    191 mg
  • Nátrium
    103 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    63.7 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    78 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    145 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    252 micro
Összesen 476 kcal
  • 8% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    111.9 g

Zsír

  • Összesen
    204.7 g
  • Telített zsírsav
    150 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    1818 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4309.3 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    216 mg
  • Kálcium
    455 mg
  • Vas
    29 mg
  • Magnézium
    636 mg
  • Foszfor
    1914 mg
  • Nátrium
    1034 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    637.2 g
  • Cukor
    381 mg
  • Élelmi rost
    41 mg

VÍZ

  • Összesen
    476.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    776 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    397 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    292 micro
  • Kolin:
    1447 mg
  • Retinol - A vitamin:
    774 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    45 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2523 micro
Összesen 4755 kcal
  • 8% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    9.6 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    85 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    201.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    89 mg
  • Nátrium
    48 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.8 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    22.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    68 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    118 micro
Összesen 223 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A sziruphoz

Elkészítés

A piskótához

  1. Először elkészítjük a kakaós piskótát, mert azt sütni kell, és még ki is kell hűlnie.
  2. A tojásokat kettéválasztjuk, sárgáját a cukorral kikeverjük, a fehérjét habbá verjük.
  3. A tojáshabot óvatosan hozzákeverjük a cukros tojáshoz, majd a kakaóport és a lisztet is hozzáadagoljuk apránként.
  4. A tepsit zsírpapírral kibéleljük, majd a piskótamasszát beleöntjük.
  5. Az előmelegített sütőben készre sütjük.
  6. Ha megsült, hagyjuk kihűlni, és neki állhatunk a krém készítésének.
  7. A tejszínt kézi habverővel habbá verjük a cukorral és a kakaóporral,és kész.
  8. Elkészítjük a szirupot. A meggybefőtt levét egy kisebb lábasba szűrjük, és hozzáadjuk a vörösbort, fahéjat, cukrot, és felfőzzük, majd hagyjuk kihűlni.
  9. Ha minden kihűlt, elkezdhetjük összerakni a sütit.
  10. A piskótát hosszába kettévágjuk,majd az egyik fél piskótáta tepsibe rakjuk, és meglocsoljuk a boros sziruppal.
  11. Megkenjük a kakaós krémmel, és rászórjuk a meggy felét, majd ráreszelünk egy kevés étcsokit.
  12. Aztán jöhet a másik fél piskóta, azt is meglocsoljuk a boros sziruppal, megkenjük a maradék krémmel, ésmeggyel megszórjuk, és a tetejét reszelt csokival díszítjük.
  13. Ha ez megvan, berakjuk a hűtőbe 3-4 órára, hogy összeérjenek az ízek.
  14. Egy tányérra szaggatunk belőle egy kanál segítségével, majd tejszínhabbal és csokiszósszal tálalhatjuk.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30×20×6
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 100 alkalommal
  • Receptkönyvben: 99
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 12005
  • Feltöltés dátuma: 2012. július 11.

Ajánló

Ha bort kellene ajánlanom, akkor gyümölcsös Merlot vagy Cabernet Franc-ot ajánlanék.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Feketeerdő galuska
Jenő Chef 8 recept

Ha valaki ismeri, és persze szereti a Feketeerdő tortát, akkor ez lesz a favorit a sütemények között. Ezzel a sütivel le szoktam nyűgözni a vendégeimet. Nem ajánlom esti nasinak, mert elég nehéz sütemény. Inkább egy laza leves után ebédre. Természetesen ezt a sütit én se ismertem, az egyik munkahelyemen tanultam, de már egy kicsit átalakítottam a saját ízlésem szerint.

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A sziruphoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!