r
Nosalty Logó

Baconbe bugyolált máj paradicsommal és répával

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
makilekvar
Baconbe bugyolált máj paradicsommal és répával
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 651 kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 1955 kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 140 kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    40.8 g

Zsír

  • Összesen
    47.5 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    652 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1657.7 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    110 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    65 mg
  • Foszfor
    693 mg
  • Nátrium
    706 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.3 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    344.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    6643 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    30 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    51 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1068 micro
  • Kolin:
    390 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5798 micro
  • α-karotin
    3421 micro
  • β-karotin
    8413 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    2644 micro
  • Lut-zea
    366 micro
Összesen 651 kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    122.5 g

Zsír

  • Összesen
    142.5 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    68 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    1956 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4973 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    330 mg
  • Kálcium
    179 mg
  • Vas
    50 mg
  • Magnézium
    194 mg
  • Foszfor
    2078 mg
  • Nátrium
    2119 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.8 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    1034.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    19929 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    89 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    152 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    85 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    10 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    64 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3204 micro
  • Kolin:
    1169 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17394 micro
  • α-karotin
    10264 micro
  • β-karotin
    25238 micro
  • β-crypt
    58 micro
  • Likopin
    7933 micro
  • Lut-zea
    1098 micro
Összesen 1955 kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    8.8 g

Zsír

  • Összesen
    10.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    141 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    357.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    149 mg
  • Nátrium
    152 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    74.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1432 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    230 micro
  • Kolin:
    84 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1250 micro
  • α-karotin
    737 micro
  • β-karotin
    1813 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    570 micro
  • Lut-zea
    79 micro
Összesen 140 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Pucoljuk meg a répát, és vágjuk csíkokra, majd szeleteljük fel a paradicsomot is.
  2. A megtisztított májat borsozzuk (sót ne használjunk, mert megkeményedik, kiszárad tőle), majd egyesével baconbe tekerjük őket.
  3. A csomagokat olajozott tepsibe tesszük, mellé szórjuk a paradicsomot és a répát, majd alufóliával lefedve körülbelül 25 percig sütjük előmelegített sütőben 200 fokon.
  4. Ezután az alufóliát levesszük, és nagyjából még 25 percig pirítjuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 25
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1658
  • Feltöltés dátuma: 2014. február 04.

Ajánló

Krumplipürével isteni hétvégi ebédnek vagy vacsorának! A májat ízlés szerint kakukkfűvel is bolondíthatod, nagyon jó íze lesz tőle.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
makilekvar 3 recept

A baconbe tekert máj már régóta nagy kedvencem. Nagy előnye, hogy szinte bármilyen zöldséggel (vagy akár gyümölccsel) összesütheted, mindig finom lesz, de mégis tud újat mutatni. Ez a fogás kicsit édeskés lett a felhasznált zöldségek miatt, de nagyon jól harmonizál a hússal.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!