r
Nosalty Logó

Almás pite 5. - baracklekváros

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Jolán
Almás pite 5. - baracklekváros
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 2% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 924 kcal
  • 2% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 5544 kcal
  • 2% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 203 kcal
  • 2% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    10.3 g

Zsír

  • Összesen
    34.7 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    112 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    800.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    199 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    356 mg
  • Nátrium
    178 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    147.6 g
  • Cukor
    76 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    232.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    353 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    106 mg
  • Retinol - A vitamin:
    327 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    295 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    189 micro
Összesen 924 kcal
  • 2% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    61.7 g

Zsír

  • Összesen
    208.1 g
  • Telített zsírsav
    44 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    95 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    59 g
  • Koleszterin
    675 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4805.5 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    192 mg
  • Kálcium
    1195 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    194 mg
  • Foszfor
    2134 mg
  • Nátrium
    1068 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    885.5 g
  • Cukor
    458 mg
  • Élelmi rost
    46 mg

VÍZ

  • Összesen
    1394.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2121 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    89 mg
  • D vitamin:
    131 micro
  • K vitamin:
    237 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    274 micro
  • Kolin:
    638 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1961 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    1770 micro
  • β-crypt
    170 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1135 micro
Összesen 5544 kcal
  • 2% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    2.3 g

Zsír

  • Összesen
    7.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    176.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    78 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.6 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    78 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    72 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    65 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    42 micro
Összesen 203 kcal

Elkészítés

  1. Lereszeljük az almákat, levét kinyomjuk (aki reszeli az megihatja a "munkabért")
  2. 1 kanál margarint hevítünk és hozzáadjuk a kinyomkodott almát. Átforgatjuk és hozzáadjuk a citromlevet, valamint a fahéjat, valamint a mézet.
  3. Pár percig kavarjuk és a töltelékkel el is készültünk.
  4. A lisztet átszitáljuk, hozzáadjuk a sütőport, sót, cukrot és a margarint, összemorzsoljuk.
  5. Hozzáadjuk a tojás sárgákat és annyi tejfölt, hogy rugalmas tésztát kapjunk, amit kétfele veszünk.
  6. Gáztepsi nagyságúra sodorjuk az egyik lapot, bekenjük abaracklekvárral, majd ráterítjük a tölteléket.
  7. A másik tésztát is kinyújtjuk és ráhelyezzük a töltelékre.
  8. Megkenjük az egyik tojásfehérjével és villával megszurkáljuk.
  9. Előmelegített sütőben pirosra sütjük.
  10. Porcukorral megszórjuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 183
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 28296
  • Feltöltés dátuma: 2010. november 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Van egy "Esély" című süteményes könyvem és ebben található ez az almás, Finom almás lepény névvel. Ha esetleg marad másnapra, akkor is ugyanolyan finom. Az almát véleményem szerint mindenképpen ki kell nyomkodni és a citromlé is elhagyhatatlan, hiszen így lesz szép világos a töltelékünk. Én személy szerint nem szoktam cukrot tenni a töltelékbe, a pár kanál mézen kívül, hiszen az alma egyébként is édes gyümölcs.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!