r
Nosalty Logó

Almás-mézes-rozmaringos csirke

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Ági78
Almás-mézes-rozmaringos csirke
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A rozmaringos csirkéhez

A besamelmártáshoz

A tetejére

Összesen 370 kcal
  • 9% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A rozmaringos csirkéhez

A besamelmártáshoz

A tetejére

Összesen 2224 kcal
  • 9% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A rozmaringos csirkéhez

A besamelmártáshoz

A tetejére

Összesen 153 kcal
  • 9% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.9 g

Zsír

  • Összesen
    20.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    536.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    194 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    163 mg
  • Nátrium
    141 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.7 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    105.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    195 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    184 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    127 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    24 micro
Összesen 370 kcal
  • 9% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    95.7 g

Zsír

  • Összesen
    124.4 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    50 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    287 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3219.2 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    92 mg
  • Kálcium
    1165 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    131 mg
  • Foszfor
    977 mg
  • Nátrium
    846 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    178.1 g
  • Cukor
    105 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    631.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1169 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    106 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    74 micro
  • Kolin:
    237 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1101 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    761 micro
  • β-crypt
    50 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    144 micro
Összesen 2224 kcal
  • 9% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    8.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    221.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    80 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    67 mg
  • Nátrium
    58 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.3 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    81 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    76 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    52 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 153 kcal

Hozzávalók

A rozmaringos csirkéhez

A besamelmártáshoz

A tetejére

Elkészítés

A rozmaringos csirkéhez

  1. A húst kicsontozzuk, bőrét leszedjük, és 1 cm vastag szeletekre vágjuk (én lefektetve, ferdén szeltem, így 12 db közel egyforma nagyságú szeletet kaptam) és besózzuk.
  2. Egy tányérban némi lisztet elkeverünk egy csipet szerecsendióval, majd ebben megforgatjuk a hússzeleteket.
  3. A vajat egy serpenyőben felhevítjük, és elősütjük benne a csirkemellszeleteket. Oldalanként 3-3 perc alatt szép aranybarna színük lesz.
  4. A hússzeleteket egy tűzálló tál aljába sorakoztatjuk, szépen elrendezve.
  5. Miközben a hús sül, megpucoljuk az almát és egyforma szeletekre vágjuk (én cikkekre szoktam, így könnyű levágni a magházról).
  6. Az almát beletesszük a serpenyőbe, amiben a hús sült. Megszórjuk az apróra vágott rozmaringgal, és hozzáadjuk a mézet. Nem keverjük, ne törjön, csak a serpenyőt mozgatva forgatjuk (mintha palacsintát forgatnánk, csak óvatosabban:), majd kis lángon kb. 7-10 perc alatt puhára pároljuk.
  7. Miközben az alma párolódik, elkészítjük a besamelmártást. A vajat felolvasztjuk, beleszórjuk a lisztet, egy kis sót, megpirítjuk, majd folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a tejet. Először csak kis mennyiséggel csomómentesre keverjük, majd felengedjük a többivel. Addig főzzük, míg besűrűsödik.
  8. Mikor az alma elkészült, egyenletesen elosztjuk a hús tetején. (A leve nélkül tegyük a húsra, ne áztassa el.)
  9. Leöntjük a besamel mártással, és megszórjuk reszelt sajttal.
  10. Előmelegített sütőbe téve addig sütjük, míg a sajt aranybarna lesz. Sült burgonyával, burgonyapürével, vagy párolt rizzsel tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x20x6
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 480
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 20901
  • Feltöltés dátuma: 2011. november 04.

Ajánló

Az egyik legjobb vendégváró étel. Akár előző nap elkészíthető, csak berakjuk a hűtőbe és mielőtt jönnek a vendégek készre sütjük.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kicsi korom óta ez az egyik kedvencem. Anyutól tanultam a receptet, bár kicsit variáltam rajta; a méz és a rozmaring már ráadás.:) Az eredeti receptben először az alma sül, az kerül alulra, ezután jön a hús. Én így is, úgy is nagyon szeretem. További képek itt.

Hozzávalók

A rozmaringos csirkéhez

A besamelmártáshoz

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!