Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Málnalekvárral töltött mandulás linzer

Málnalekvárral töltött mandulás linzer
Málnalekvárral töltött mandulás linzer
47 perc / előkészület: 40 perc sütés: 7 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A mandulás linzeralap lekvárral töltött változata, amit próbáltam az isler ízeire formálni.

hozzávalók / 6 adag

linzertészta

töltelék és díszítés

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és 2 órát hűtőben hűtjük.
  2. Lisztezett felületen vékonyra kinyújtjuk, és kb. 3 cm átmérőjű kör alakú formával kiszaggatjuk.
  3. Sütőpapírral kibélelt sütőformában 180 fokon 7 percig sütjük, nagyon omlós, így tanácsos kicsit várni, mielőtt kiszedjük a tepsiből.
  4. Miután kihűlt, megtöltjük. A lekvárral megkenjük a linzerkorongot, és egy másikkal befedjük. Ezt a műveletet addig folytatjuk, ameddig elfogynak a korongok.
  5. A csomagoláson megjelölt módon fölolvasztjuk a tortabevonót, és belemártogatjuk a lekvárral megtöltött korongokat. Kókuszreszelékkel díszítjük, vagy ízlésünknek megfelelően.
  6. Jó étvágyat
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 25 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 930
elküldve: 2
receptkönyvben: 66
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Éva házias konyhája

Mióta szakács: 2014.02.15.
153 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, ebéd, uzsonna
alkalom: húsvét, Anyák napja, buli receptek, karácsonyi édességek, karácsonyi gasztroajándék, vasárnapi ebéd
kategória: aprósütemény
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

isler

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

774
vaj 200 g
cukor 90 g
tojássárgája 1 db
vaníliás cukor 1 csomag
finomliszt 200 g
mandula 100 g
fahéj 1 teáskanál
1 csipet
málnalekvár 100 g
tortabevonó 200 g
kókuszreszelék 2 ek