r
Nosalty Logó

Tojásos cibereleves

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Cirmicica
Tojásos cibereleves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 170 kcal
  • 2% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 684 kcal
  • 2% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 19 kcal
  • 2% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 97% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.8 g

Zsír

  • Összesen
    9.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    508.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    83 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    201 mg
  • Nátrium
    168 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    827.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    155 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    286 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    488 micro
Összesen 170 kcal
  • 2% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 97% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    51.4 g

Zsír

  • Összesen
    37.1 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    1440 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2032.4 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    127 mg
  • Kálcium
    330 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    84 mg
  • Foszfor
    805 mg
  • Nátrium
    672 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.6 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    3310 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    620 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    318 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    188 micro
  • Kolin:
    1142 mg
  • Retinol - A vitamin:
    620 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1953 micro
Összesen 684 kcal
  • 2% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 97% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.5 g

Zsír

  • Összesen
    1.1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    58.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    2 mg
  • Foszfor
    23 mg
  • Nátrium
    19 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    0.9 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    94.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    56 micro
Összesen 19 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Apró kockákra vágjuk a fokhagymát, lehet átpréselni is.
  2. Kb. 3 liter vizet odateszünk főni, beletesszük a sót és a fokhagymát, addig főzzük, amíg a fokhagyma megpuhul.
  3. A lisztet csomómentesre keverjük egy kevés vízzel és a 2 tojássárgájával, utána teszünk bele a forró levesből is, kb. 4-5 kanállal, és jól összekeverjük ezzel is.
  4. A levest levesszük a tűzről főzés után, és hagyjuk egy kevés időt hűlni, kb. 5 percet, és csak ekkor csorgatjuk bele lassan az eresztéket, hogy ne fusson össze. Utána visszatesszük még néhány percre, lassú tűzön. Utoljára tesszük bele az ecetet és a cukrot ízlés szerint.
  5. Elkészítjük a tojásrántottát: Felverünk egy villával 6 egész tojást és az eresztékből megmaradt 2 fehérjét, sózzuk, borsozzuk, és 3-4 omlettet sütünk belőle. Amikor megsültek, akkor kockákra vágjuk, és beletesszük a kész levesbe. Citrommal is lehet savanyítani.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 9
  • Tegnapi nézettség: 11
  • 7 napos nézettség: 101
  • Össznézettség: 17268
  • Feltöltés dátuma: 2019. március 18.

Receptkategóriák

Felhasználó képe
Cirmicica 3 recept

A húsvéti böjti étkezés legfontosabb eleme a cibereleves vagy korpakiszi. Ezt úgy készítik, hogy korpát vagy aszalt gyümölcsöket forró vízzel leöntenek, kevés kenyeret vagy kovászt kevernek hozzá, s így hagyják, amíg meg nem csicsósodik, azaz édeskés-savanykás ízűvé nem erjed. Ekkor fölforralják, akár tojással is gazdagítják, s melegen fogyasztják. A cibere vagy kiszi a böjt jelképévé is vált, ami nem meglepő, hiszen minden nap ez a nem túl gazdag leves gőzölgött az asztalon. A farsang végi mulatságokon Cibere vajda és Konc király jelképesen összecsapott, s a böjtöt szimbolizáló figura, a szakadt és sovány Cibere vajda került ki győztesen. Virágvasárnap pedig kivitték a falun kívülre a böjtöt, betegséget, halált jelképező kiszebabát, s elégették vagy a folyóba dobták...

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!