Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szalvétagombóc recept

hozzászólások (28)

energiamegoszlás

energiatartalom / 1 adag *

összesen: 476 kcal

energiatartalom a teljes receptre / 4 adag *

összesen: 1904 kcal

energiatartalom / 100 g *

összesen: 211 kcal
hasonló receptek kalóriatartalma

Hozzászólások (28)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

zsuzskapm
zsuzskapm Mon, 2018-03-12 17:31

Nagyon jó kis recept, már többször elkészítettem. Nyugodtan próbáljátok ki a folpack-kos módszert, sokkal tisztább és kevésbé macerás, mint a konyharuhás. Köszi a receptet Fahéj!
Üdv
Zsu

Dogfun
Dogfun Sat, 2016-02-06 15:57

Kicsit fura lett, de ez minden bizonnyal az én hibám, főzési tehetségtelenségem ellenére jól fogyott az ebédhez :D

Fahéj
Fahéj / Fahéj Sun, 2016-02-07 08:27

Ha elfogyott, és ráadásul senki sem cikizte (max. viccesen), akkor végül is minden rendben. Elérte a célját. :))

Csycsy
Csycsy Sat, 2016-01-23 15:31

Kedves Fahéj! Köszönöm a receptet, végre megtaláltam a legjobb receptet! egyszerű és milyen nagyszerű! :)

Fahéj
Fahéj / Fahéj Sun, 2016-01-24 08:38

Kedves Csycsy!
Köszi, hogy így érzed. Én is ezerszer jobban szeretem, mint a hagyományos zsemlegombócot. Mellesleg gusztább is szerintem. :)
Üdv: Fahéj

birqcee
birqcee Thu, 2014-05-08 12:11

Kedves Fahéj!
Csak azert regisztraltam, hogy elmondhassam mennyire eszmeletlenul finomra sikeredett a szalvetagomboc :) csak ajanlani fogom, koszonom! :)

Fahéj
Fahéj / Fahéj Fri, 2014-05-09 13:15

Köszi, hogy elmondtad. Én is örülök, és szerintem másoknak is jó ez a megerősítés, akik nem tudják eldönteni, nekiálljanak-e.
Üdv: Fahéj

nagy misi
nagy misi Wed, 2013-05-08 01:13

KOSZI A RECEPTET,JONAK NEZ KI A HETVEGEN KIPROBALOM. OTLETKENT SUTOPAPIRBAN GONGYOLNI A VEGET BE KOTNI ES ABBA FOZNI KI. ZSIRPAPPIRNAK IS NEVEZIK.

AMERIKABAN EHEZ HASONLO HALPASZTAT FOZNEK IGY KI ZSIRPAPPIRBAN.

UDV :MARIKA.

Fahéj
Fahéj / Fahéj Wed, 2013-05-08 11:20

Egy próbát mindenképp megér! Van, aki folfackban főzi ki, olvastam. :)
Üdv: Fahéj

Mariann8000
Mariann8000 Mon, 2013-05-06 13:54

Jónak tünik.... ki fogom próbálni.
Nekem is van egy Szalvétás -gombóc receptem....
Ahhoz 5 db zsemle, 5 db tojás, tej a locsoláshoz, 1 ek. liszt, 10 dkg margarin, 1 fej vöröshagyma, bors, petrezselyem, só kell.
A zsemlét felkockázom, kissé megpirítom sütőben, majd egy nagyobb tálba téve meglocsolom tejjel, megforgatom benne, 1 ek. liszttel, borssal és apróra vágott petrezselyemmel megszóróm, átforgatom. A margarinban az apróra vágott hagymát megdinsztelem, kihűtöm és belekeverem az 5 tojás sárgáját, majd a kemény habbá vert fehérjét. Óvatosan összekeverem. Megvajazott nagyobb ruhaszalvétába rakom, szorosan összefogom és megkötöm erős cérnával. Lobogó vizben egy nagyobb edényben megfőzöm, először fél órát az egyik felét, majd megfordítva a másik felét. Kivéve tálra borítom és szeletelve tálalom.

Babocska
Babocska Tue, 2012-10-23 13:01

Kedves Éva!
Ebédre ma vadast készítettem.De úgy voltam vele,hogy nem spagettit főzök ki mellé,mert már kicsit
unalmas! Hanem keresek valami jó zsemlegombóc receptet,így bukkantam a Te receptedre! :)
Most készítettem először,és isteni lett!!! És az a jó,hogy nem kellett vele pacsmagolni és nagyon guszta felkarikázva! Köszönöm,bekerült a receptkönyvembe!:) És ajánlani fogom az ismerőseimnek
is.Még egyszer köszönöm!
Annamari

Fahéj
Fahéj / Fahéj Tue, 2012-10-23 18:21

Kedves Annamari!
Örülök, hogy megtetszett a recept! Vadassal isteni lehetett, én legalábbis nagyon szeretem.
További szép estét!
Üdv: fahéj

Pandici
Pandici / Pandici Mon, 2012-05-28 11:58

Kedves Éva!
Köszönöm a receptet. Ma készítettem vadas (Romváry Vilmos: Fűszerek könyvéből, ajánlom szeretettel!) köretének. Nagyon finom és tetszik, hogy nem kell a gombócokkal bajlódni. :D
Üdvözlettel: Andi

Fahéj
Fahéj / Fahéj Mon, 2012-05-28 12:13

Kedves Andi!
Szuper! :) Jaj, de ennék egy most kis vadast! Nem is tudtam, hogy a fűszerek könyvében receptek is vannak. Pedig megvan... Na majd most belenézek jobban. :)
Üdv: Éva

Csorbusz
Csorbusz / Csorbusz Tue, 2012-05-15 08:10

A zsemlegombóctól valahogy mindig is rettegtem elkészíteni kezdő háziasszony létemre. Tegnap ráakadtam erre a receptre, vadas mellé megcsináltam. Irtó egyszerű, és nagyon finom. Most nyomtattam ki anyumnak is, próbálja ki ő is. Személy szerint ezentúl csak ezt csinálom vadas mellé:)
Köszönöm a receptet.

Fahéj
Fahéj / Fahéj Tue, 2012-05-15 10:34

Nagyon szívesen! Jaj, de ennék most egy kis vadassal én is, hogy így eszembe juttattad. :)
Üdv: Fahéj

Bató Edit
Bató Edit Sun, 2011-08-28 18:11

Nagyon finom volt, csak egy kevés maradt, azt megeszem kaporszósszal, csak úgy...

Bató Edit
Bató Edit Sun, 2011-08-28 18:10

Nagyon finom volt, csak egy kevés maradt, azt megeszem kaporszósszal, csak úgy...

Gyöngyi1980
Gyöngyi1980 Wed, 2011-08-24 10:55

Kedves Fahéj!
Tetszik a recept. Mentettem is, és örülök, hogy feltetted, mert régebben készítettem hasonlót, de a receptet én is elvesztettem. Arra emlékszem csak, hogy olajozott alufóliába kellett beletekerni a masszát és így főzni. Gyöngyi

Fahéj
Fahéj / Fahéj Wed, 2011-08-24 12:14

Kedves Gyöngyi!
Alufóliában főzni még nem próbáltam, de biztos úgy is finom lenne.
Üdv: Fahéj

Bató Edit
Bató Edit Wed, 2011-08-24 10:51

Évikém!
Épp a hétvégén készülök vadast főzni. Ezt a gombócot fogom mellé megcsinálni, mert nagyon tetszik. Majd beszámolok róla.
Puszi, Edit

Fahéj
Fahéj / Fahéj Wed, 2011-08-24 12:09

Kedves Edit!
Én legutóbb kaporszósszal és fasírttal ettem. :) Imádom a vadast, de sajna a családban csak egyedül, ezért igen ritkán készítem. Kíváncsian várom, hogy ízlik-e majd Nektek. Ha megmarad a gombócból, akkor én alufóliába csomagolom, és másnap leszeletelve megmikrózom, és akkor ugyanolyan jó lesz.
Puszi: Éva

476
zsemle 4 db
margarin 4 dkg
vöröshagyma 1 közepes fej
petrezselyem 1 csokor
tojás 2 db
tej 2 dl
finomliszt 20 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint