Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sós karamella recept

hozzászólások (14)

energiamegoszlás

energiatartalom / 1 adag *

  • 10 g vaj (sós (ha nincs sós, akkor sima egy késhegynyi sóval))72 kcal
  • 25 g cukor97 kcal
  • 4 g víz0 kcal
  • 2 g habtejszín ((minél zsírosabb, annál jobb) ha lányabb karamellt szeretnénk, többet is adhatunk hozzá)4 kcal
összesen: 173 kcal

energiatartalom a teljes receptre / 4 adag *

  • 40 g vaj (sós (ha nincs sós, akkor sima egy késhegynyi sóval))287 kcal
  • 100 g cukor387 kcal
  • 16 g víz0 kcal
  • 6 g habtejszín ((minél zsírosabb, annál jobb) ha lányabb karamellt szeretnénk, többet is adhatunk hozzá)18 kcal
összesen: 692 kcal

energiatartalom / 100 g *

  • 24.7 g vaj (sós (ha nincs sós, akkor sima egy késhegynyi sóval))177 kcal
  • 61.7 g cukor239 kcal
  • 9.9 g víz0 kcal
  • 3.7 g habtejszín ((minél zsírosabb, annál jobb) ha lányabb karamellt szeretnénk, többet is adhatunk hozzá)11 kcal
összesen: 427 kcal
hasonló receptek kalóriatartalma

Hozzászólások (14)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

specko
specko Mon, 2014-09-29 22:29

Szia Dacota!
Nagyon jók a receptjeid, a Palets breton keksz az egyik nagy kedvenc.
Azóta most megcsináltam tőled ezt a sós karamellát is. Biztosan 6 ml tejszin kell bele?
Én 6 cl-rel csináltam. Isteni finom lett.
Üdv,
Specko

Nemes Nóra
Dacota / Nemes Nóra Mon, 2014-09-29 23:21

Szia Speckó,

Tök jó, nagyon örülök. :) Én 6ml-t használtam, de nekem elég sűrű is lett - de köszi a plusz infót, beleírom, hogy ennél több sem árt neki. :)
Szép napot!
Üdvözlettel,
Nóra

durcs
Durcsó / durcs Sat, 2014-08-16 11:29

Hahó :) Szerinted tortába lehet tölteni ezt a krémet? Vagy onnan kifolyna? Van esetleg valami tipped, hogy hogy lehet annyira sűríteni, hogy bennmaradjon?
Köszi előre is, Durcs

Nemes Nóra
Dacota / Nemes Nóra Sat, 2014-08-16 17:49

Szia Durcs!
Ez kifolyik...ez sajna csak mártogatós, mondjuk annak nagyon jó. Ha karamellkrémet szeretnél, akkor szerintem dulce de leche. :) Pont most küldtem be, de sajna szerintem csak 1 hét múlva lesz kint. Nem az a folyós változat, amiből van fenn az oldalon, hanem olyan, amit sütőben sütsz vagy főzöl nagy lángon legalább 3-4 órát...más szerintem nem működne, csak a sűrűre főzés...bocsi...:(
Azért szépet jót! :)
Nóra

Barackoslinzer
Barackoslinzer Fri, 2014-06-13 18:06

Szia!
A kérdésem, hogy miután kihűlt a karamella folyós marad-e (lehet-e tubusba tölteni) vagy megszilárdul ha már nem meleg?
Köszönöm, :)
Barackoslinzer

Nemes Nóra
Dacota / Nemes Nóra Fri, 2014-06-13 18:09

Szia!
Megszilárdul, de nem lesz kemény. Ha erős tubusod van, akkor nyugodtan töltsd bele. :)
Szép napot!
Üdv,
Nóra

Nemes Nóra
Dacota / Nemes Nóra Sun, 2013-10-13 17:53

Szia!
Ez olyasmi sűrű öntet lesz, mint amit a boltban kapni előregyártott karamellszósz, vagy a Nesquik csokiöntet, csak annál sokkal jobb. Leginkább édes kekszeket érdemes beletunkolni, vagy torták, fagyik mellé felszolgálni öntetnek. :)
Szép napot!
Üdv,
Nóra

173
vaj 40 g
cukor 100 g
víz 2 ek
habtejszín 6 ml