r
Nosalty Logó

Sárgabarack dzsem citrommal

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Ági78
Sárgabarack dzsem citrommal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 214 kcal
  • 1% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 2570 kcal
  • 1% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 93 kcal
  • 1% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.3 g

Zsír

  • Összesen
    0.6 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    88.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    38 mg
  • Nátrium
    8 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53.5 g
  • Cukor
    50 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    147.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    149 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    1696 micro
  • β-crypt
    164 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    140 micro
Összesen 214 kcal
  • 1% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28 g

Zsír

  • Összesen
    7.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1059.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    292 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    200 mg
  • Foszfor
    457 mg
  • Nátrium
    90 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    642 g
  • Cukor
    594 mg
  • Élelmi rost
    42 mg

VÍZ

  • Összesen
    1766.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1787 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    282 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    61 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    187 micro
  • Kolin:
    61 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    355 micro
  • β-karotin
    20354 micro
  • β-crypt
    1970 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1675 micro
Összesen 2570 kcal
  • 1% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1 g

Zsír

  • Összesen
    0.3 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    38.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    17 mg
  • Nátrium
    3 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.3 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    64 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    65 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    737 micro
  • β-crypt
    71 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    61 micro
Összesen 93 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A barackot megmossuk, kimagozzuk, és 2x2 cm-es darabokra vágjuk. A citromokat alaposan megsikáljuk, és 0,5 cm-es karikákra szeleteljük.
  2. Egy nagyobb lábasba tesszük a barackot, hozzáadjuk a cukrot, összekeverjük, és kb. 10 percig állni hagyjuk.
  3. Mikor elkezdjük főzni a gyümölcsöt, hozzátesszük a citromkarikákat és a fahéjat.
  4. Óvatosan kevergetve, megfőzzük közepes lángon.
  5. Hozzáadjuk a dzsem kocsonyásítót, alaposan elkeverjük (de a citromkarikákat lehetőleg ne törjük össze), és forrón üvegekbe szedjük.
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 42
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 13142
  • Feltöltés dátuma: 2011. július 27.

Ajánló

Vajas kenyérrel és forró teával a legjobb uzsonna.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Anyukám citromkarikával készíti a sárgabarack-lekvárt. Ő is az Anyukájától tanulta, ahogy most én tőle. :) Emlékszem, a lekvárból mindig a citromkarikákat vadásztuk, így enélkül nem is az igazi. :D Én idő hiányában lekvár helyett dzsemet készítettem, de az illat és az íz ugyanaz. Természetesen, mint minden mást, a kajszidzsemet is rengeteg féle képpen el lehet készíteni. Ez egy gyümölcsösebb ízű variáció, és a citrom miatt fanyarabb is. Aki édesebben szereti, rakjon hozzá még cukrot, vagy kevesebb citromot karikázzon bele. Ez a mennyiség 3 db 720 ml-es és egy 500 ml-es üveghez lett elég. http://konyhaninnenkertentul.blogspot.hu/

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!