r
Nosalty Logó

Rigatoni baconos paradicsommártással

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Rigatoni baconos paradicsommártással
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 914 kcal
  • 8% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 3656 kcal
  • 8% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 202 kcal
  • 8% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    36 g

Zsír

  • Összesen
    38.8 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    66 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2001.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    99 mg
  • Kálcium
    416 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    113 mg
  • Foszfor
    563 mg
  • Nátrium
    798 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    104.2 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    268.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    174 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    194 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    335 micro
  • Kolin:
    70 mg
  • Retinol - A vitamin:
    81 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1121 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    5490 micro
  • Lut-zea
    819 micro
Összesen 914 kcal
  • 8% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    144.1 g

Zsír

  • Összesen
    155.2 g
  • Telített zsírsav
    57 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    64 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    263 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8004.8 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    396 mg
  • Kálcium
    1662 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    454 mg
  • Foszfor
    2251 mg
  • Nátrium
    3194 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    416.6 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

VÍZ

  • Összesen
    1072.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    696 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    168 mg
  • D vitamin:
    59 micro
  • K vitamin:
    774 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    10 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    53 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1341 micro
  • Kolin:
    281 mg
  • Retinol - A vitamin:
    322 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4484 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    21960 micro
  • Lut-zea
    3277 micro
Összesen 3656 kcal
  • 8% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    8.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    439.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    91 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    124 mg
  • Nátrium
    175 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    38 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    43 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    74 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    246 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1206 micro
  • Lut-zea
    180 micro
Összesen 202 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tésztát megfőzzük.
  2. A bacont feldaraboljuk és egy evőkanálnyi olívaolajon pirosra sütjük.
  3. A hagymát apróra vágjuk. Serpenyőben 1 evőkanálnyi olívaolajat és a vajat felmelegítjük, megdinszteljük benne a hagymát. Ha kész, beledobjuk az összezúzott fokhagymátés további 1-2 percig dinszteljük.
  4. Hozzáadjuk a paradicsom konzervet és a bacont. Kb. 20 percig lassú tűzön főzzük. Sózzuk, borsozzuk.
  5. A szószt a tésztára öntjük. Hozzáadjuk az apróra vágott petrezselymet és a frissen reszelt parmezán sajtot. Jól összekeverjük.
  6. Parmezán forgácsokkal díszítve tálaljuk.
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 190
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 21101
  • Feltöltés dátuma: 2009. március 11.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyobbik fiam kedvenc ételének választotta. Mindkét gyereknek ez volt a reggeli, az ebéd és a vacsora. Tényleg finom!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!