r
Nosalty Logó

Rakott tojásos-lecsós nokedli

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Salamon Csilla
Rakott tojásos-lecsós nokedli
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Nokedlihez:

Lecsóhoz:

Összesen 851 kcal
  • 5% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Nokedlihez:

Lecsóhoz:

Összesen 3402 kcal
  • 5% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Nokedlihez:

Lecsóhoz:

Összesen 127 kcal
  • 5% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29 g

Zsír

  • Összesen
    30.6 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    390 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    926.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    74 mg
  • Kálcium
    164 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    75 mg
  • Foszfor
    435 mg
  • Nátrium
    169 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    114.2 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    445 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    288 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    105 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    122 micro
  • Kolin:
    325 mg
  • Retinol - A vitamin:
    215 micro
  • α-karotin
    148 micro
  • β-karotin
    788 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    3216 micro
  • Lut-zea
    1017 micro
Összesen 851 kcal
  • 5% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    116.1 g

Zsír

  • Összesen
    122.4 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    1558 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3707.2 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    298 mg
  • Kálcium
    657 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    300 mg
  • Foszfor
    1740 mg
  • Nátrium
    678 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    456.8 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    1780 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1151 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    26 mg
  • C vitamin:
    420 mg
  • D vitamin:
    318 micro
  • K vitamin:
    79 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    487 micro
  • Kolin:
    1300 mg
  • Retinol - A vitamin:
    862 micro
  • α-karotin
    591 micro
  • β-karotin
    3151 micro
  • β-crypt
    66 micro
  • Likopin
    12865 micro
  • Lut-zea
    4069 micro
Összesen 3402 kcal
  • 5% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    4.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    59 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    139.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    66 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    67 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    43 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32 micro
  • α-karotin
    22 micro
  • β-karotin
    119 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    484 micro
  • Lut-zea
    153 micro
Összesen 127 kcal

Hozzávalók

Nokedlihez:

Lecsóhoz:

Elkészítés

Nokedlihez:

  1. A vizet elkeverjük a tojásokkal, ízlés szerint sózzuk, hozzáadjuk a lisztet. Jól kikeverjük.
  2. Forró sós vízbe szaggatjuk, majd amikor a víz tetejére feljön, leszűrjük.

Lecsóhoz:

  1. Olajon megdinszteljük a cikkekre szeletelt hagymát.
  2. Belerakjuk a felszeletelt paprikát, majd kicsivel később a cikkekre vágott paradicsomot.
  3. Ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük, belepréseljük a fokhagymát és lefedve készre főzzük.
  4. A tejfölt kikeverjük a tojásokkal és a kifőzött nokedlire öntjük.
  5. Egy közepes tepsi aljába tesszük a lecsó felét, ráöntjük a tojásos nokedlit, és befedjük a maradék lecsóval, majd kb. 20 percig sütőbe tesszük sülni.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 31
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1157
  • Feltöltés dátuma: 2015. október 31.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Rakott tojásos-lecsós nokedli
Salamon Csilla 1202 recept

Nem valami diétás étel, de nagyon finom:)

Hozzávalók

Nokedlihez:

Lecsóhoz:

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!