r
Nosalty Logó

Napraforgómagos rozskenyér

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
ze(n)derta
Napraforgómagos rozskenyér
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 14% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 762 kcal
  • 14% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 6084 kcal
  • 14% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 402 kcal
  • 14% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 10% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.6 g

Zsír

  • Összesen
    26 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1684.5 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    70 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    235 mg
  • Foszfor
    641 mg
  • Nátrium
    690 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    116.5 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    17.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    134 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    325 micro
Összesen 762 kcal
  • 14% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 10% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    196.7 g

Zsír

  • Összesen
    207.7 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    98 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    70 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    13476.4 g
  • Cink
    43 mg
  • Szelén
    250 mg
  • Kálcium
    558 mg
  • Vas
    53 mg
  • Magnézium
    1883 mg
  • Foszfor
    5124 mg
  • Nátrium
    5521 mg
  • Réz
    8 mg
  • Mangán
    37 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    931.9 g
  • Cukor
    62 mg
  • Élelmi rost
    164 mg

VÍZ

  • Összesen
    143 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    78 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    110 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    69 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1069 micro
  • Kolin:
    249 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    75 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2600 micro
Összesen 6084 kcal
  • 14% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 10% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13 g

Zsír

  • Összesen
    13.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    887.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    124 mg
  • Foszfor
    338 mg
  • Nátrium
    364 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    61.4 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    9.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    70 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    171 micro
Összesen 402 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A liszteket összekeverjük a sóval és a magokkal egy nagy tálban. Ilyenkor tudjuk megállapítani, hogy kellőképpen sós lesz-e a kenyerünk.
  2. Egy kanál segítségével mélyedést alakítunk ki a liszt közepében, és ide tesszük bele a szárított élesztőt és a cukrot. 1 bögre langyos vízzel elkeverjük az élesztőt. A kanál segítségével lisztet húzunk a kovász tetejére, és a tálat letakarva kb. 1 órán át érleljük.
  3. Ezután kb. 1,5 bögre langyos vízzel ruganyos tésztát gyúrunk és jó alaposan kidagasztjuk. Figyelem! A rozsliszt miatt sokkal ragacsosabb, mintha búzalisztből készítenénk. Belisztezzük, letakarjuk és újabb 1 órán át kelni hagyjuk a kenyeret.
  4. A kelesztés után átgyúrjuk és ekkor beledagasztjuk az olívaolajat is.
  5. Kiolajozott, kilisztezett formába tesszük, a tetejét átlósan bevagdossukés kb. 30 percig kelesztjük.
  6. A sütőt előmelegítjük 200 C-osra, és a sütőrács alá egy tepsiben vizet teszünk. Az így képződő gőz megakadályozza, hogy hirtelen kemény kéreg képződjön, így jobban átsül a tészta. 10 perc sütés után 180 C-ra mérsékeljük a sütő hőmérsékletét és kb. 35-40 perc alatt készre sütjük.
  7. A formából kiborítva rácson hagyjuk kihűlni a kenyeret.
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Receptkönyvben: 111
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 28157
  • Feltöltés dátuma: 2008. augusztus 17.

Ajánló

 

Receptkategóriák

Napraforgómagos rozskenyér
ze(n)derta 188 recept

Nincs is megnyugtatóbb, otthonosabb érzés, mint amikor a frissen sülő kenyér illata lengi be a lakást.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!