r
Nosalty Logó

Mézes-mustáros csirkemell eRikaa konyhájából

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
toroltfelhasznalo-199615
Mézes-mustáros csirkemell eRikaa konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 29% Zsír
Összesen 611 kcal
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 29% Zsír
Összesen 2442 kcal
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 29% Zsír
Összesen 312 kcal
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.2 g

Zsír

  • Összesen
    55.9 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    109 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    370.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    205 mg
  • Nátrium
    102 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.1 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    111.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    51 micro
  • β-karotin
    227 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    67 micro
Összesen 611 kcal
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    72.9 g

Zsír

  • Összesen
    223.8 g
  • Telített zsírsav
    84 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    101 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    434 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1480.5 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    64 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    106 mg
  • Foszfor
    820 mg
  • Nátrium
    409 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.2 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    447.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    114 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    37 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    55 micro
  • Kolin:
    205 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    202 micro
  • β-karotin
    909 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    270 micro
Összesen 2442 kcal
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.3 g

Zsír

  • Összesen
    28.4 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    188.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    104 mg
  • Nátrium
    52 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    26 micro
  • β-karotin
    115 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    654 micro
  • Lut-zea
    34 micro
Összesen 312 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük 200 fokra.
  2. A szalonna felét irdalva belehelyezzük a tepsi aljába, és hozzáadunk egy pici kókuszolajat/kókuszzsírt vagy bármilyen más zsiradékot.
  3. Elkészítjük a szószt, vagyis összekeverjük a mustárokat, a mézet, egy csipet sót, egy pici borsot és a zúzott fokhagymát.
  4. A csirkemelleket hosszában felezzük, hogy vékonyabbak legyenek, hamarabb elkészüljenek. Sózzuk.
  5. Egy réteget belehelyezünk a tepsibe, majd a szósszal megkenjük. A maradék szalonnát rászórjuk, és jöhet a következő réteg, amit ismét lekenünk.
  6. A paradicsomokat gerezdekre vágjuk, és ide-oda bedugdossuk a husik közé.
  7. Alufóliával letakarva 30 percig sütjük 200 fokon (alsó-felső sütés).
  8. Fél óra elteltével az alufóliát levesszük, a melleket megmozgatjuk, és további 20-30 percre visszatesszük (attól függően, hogy mennyire szeretjük átsütve).
  9. Körettel tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 55 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 26
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 1398
  • Feltöltés dátuma: 2015. május 10.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
toroltfelhasznalo-199615 43 recept

Sokszor hallottam a mézes-mustáros kombinációról. Kipróbáltam, és ízlett a családnak. 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!