r
Nosalty Logó

Meggykrémes torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Kalled
Meggykrémes torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 3% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Tésztához

Krémhez

Összesen 443 kcal
  • 3% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Tésztához

Krémhez

Összesen 3559 kcal
  • 3% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Tésztához

Krémhez

Összesen 249 kcal
  • 3% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.3 g

Zsír

  • Összesen
    21.8 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    85 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    287.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    69 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    121 mg
  • Nátrium
    80 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    58.8 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    148 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    145 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    64 micro
Összesen 443 kcal
  • 3% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.6 g

Zsír

  • Összesen
    174.6 g
  • Telített zsírsav
    84 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    58 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    683 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2300 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    77 mg
  • Kálcium
    556 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    969 mg
  • Nátrium
    642 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    470.3 g
  • Cukor
    175 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    170.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1181 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    82 micro
  • Kolin:
    326 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1161 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    237 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    509 micro
Összesen 3559 kcal
  • 3% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.9 g

Zsír

  • Összesen
    12.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    161 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    3 mg
  • Foszfor
    68 mg
  • Nátrium
    45 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.9 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    11.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    83 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    81 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    36 micro
Összesen 249 kcal

Hozzávalók

Tésztához

Krémhez

Elkészítés

Tésztához

  1. A tésztához a tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjékből egy csipet sóval kemény habot verünk. A tojássárgákat a cukorral kihabosítjuk, majd hozzáöntjük a langyos vizet, az étolajat, majd a lisztet és a sütőport. Végül óvatosan beleforgatjuk a tojáshabot.
  2. Egy 18 cm-es tortaformát kivajazunk-kilisztezünk, vagy sütőpapírral kibéleljük. A masszát a formába simítjuk, és előmelegített sütőben 30-40 percig (tűpróbáig) sütjük.
  3. Ha megsült, tetejével lefelé rácsra tesszük, és kihűtjük.

Krémhez

  1. A meggylét (kb. 3,5 dl) öntsük egy lábasba, kavarjuk el benne a pudingport és a cukrot. A meggyet késes aprítóban pürésítsük, majd adjuk hozzá a pudingporos meggyléhez. Főzzük sűrű krémmé.
  2. Ha kihűlt, keverjük bele a vajat. Érdemes elektromos habverővel keverni, mert az jobban kihabosítja.
  3. A kihűlt piskótát vágjuk három felé, és töltsük meg a krémmel. Kívül is azzal vonjuk be.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 18
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 65
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 29
  • Össznézettség: 5638
  • Feltöltés dátuma: 2019. május 15.

Receptkategóriák

Egy kis meglepetés a családnak. :) Ha friss vagy mirelit meggyből készítjük, akkor piros pudingport használjunk (eper vagy puncs), és a meggylé helyett 3,5 dl tejet.

Hozzávalók

Tésztához

Krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek