r
Nosalty Logó

Mákos közepű

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Ingryd
Mákos közepű
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A 1. piskótához

2. piskótához

A mákos tésztához

A citromos krémhez

A tetejére

Összesen 912 kcal
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A 1. piskótához

2. piskótához

A mákos tésztához

A citromos krémhez

A tetejére

Összesen 7306 kcal
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A 1. piskótához

2. piskótához

A mákos tésztához

A citromos krémhez

A tetejére

Összesen 310 kcal
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.4 g

Zsír

  • Összesen
    41.5 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    240 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1205.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    439 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    85 mg
  • Foszfor
    445 mg
  • Nátrium
    193 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    121.7 g
  • Cukor
    81 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    79.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    353 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    57 micro
  • Kolin:
    192 mg
  • Retinol - A vitamin:
    338 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    174 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    313 micro
Összesen 912 kcal
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    131.3 g

Zsír

  • Összesen
    331.8 g
  • Telített zsírsav
    78 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    122 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    108 g
  • Koleszterin
    1918 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9646.4 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    286 mg
  • Kálcium
    3510 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    680 mg
  • Foszfor
    3564 mg
  • Nátrium
    1541 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    973.7 g
  • Cukor
    649 mg
  • Élelmi rost
    38 mg

VÍZ

  • Összesen
    638 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2824 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    29 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    397 micro
  • K vitamin:
    210 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    453 micro
  • Kolin:
    1535 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2706 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1392 micro
  • β-crypt
    47 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2504 micro
Összesen 7306 kcal
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    14.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    82 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    410.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    149 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    152 mg
  • Nátrium
    66 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.4 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    120 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    65 mg
  • Retinol - A vitamin:
    115 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    59 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    107 micro
Összesen 310 kcal

Hozzávalók

A 1. piskótához

2. piskótához

A mákos tésztához

A citromos krémhez

A tetejére

Elkészítés

A 1. piskótához

  1. Megsütjük a 2 darab 4 tojásból készült piskótalapot.
  2. A mákos tésztához a 2 egész tojást a cukorral, a vaníliás cukorral kikeverjük. Utána hozzákeverjük az olvasztott margarint, a tejfölt, a darált mákot, a reszelt citromhéjat, a lisztet és a kevés sütőport.
  3. Ezeket összekeverjük, majd megsütjük.
  4. A krémhez a vanília ízű pudingot 2 dl tejben csomómentesen elkeverjük, és felfőzzük. Hagyjuk kihűlni.
  5. Ha kihűlt, akkor a porcukorral kikeverjük a margarint.
  6. Majd a pudingot és a margarinos krémet összekeverjük. Egy citrom levével és kevés citromhéjjal ízesítjük.
  7. A tésztát megtöltjük a krémmel.
  8. A tetejét porcukorral meghintjük.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 130
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 30048
  • Feltöltés dátuma: 2009. december 30.

Ajánló

Ha a krémhez felvert Hulala tejszínt adunk, sokkal krémmesebb, lágyabb lesz. A tetejét porcukorral meg lehet szórni.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Anyukám egyik kedvenc receptje.

Hozzávalók

A 1. piskótához

2. piskótához

A mákos tésztához

A citromos krémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!