r
Nosalty Logó

Lecsós csirke

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Lousha
Lecsós csirke
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 471 kcal
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 2352 kcal
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 83 kcal
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    46.1 g

Zsír

  • Összesen
    20.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    131 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2021.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    71 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    112 mg
  • Foszfor
    526 mg
  • Nátrium
    1262 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.5 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    446.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    209 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    108 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    71 micro
  • Kolin:
    171 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    227 micro
  • β-karotin
    2067 micro
  • β-crypt
    255 micro
  • Likopin
    4632 micro
  • Lut-zea
    1346 micro
Összesen 471 kcal
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    230.3 g

Zsír

  • Összesen
    100.9 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    52 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    657 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10108.7 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    215 mg
  • Kálcium
    357 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    562 mg
  • Foszfor
    2630 mg
  • Nátrium
    6310 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    142.6 g
  • Cukor
    53 mg
  • Élelmi rost
    40 mg

VÍZ

  • Összesen
    2231.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1043 micro
  • B6 vitamin:
    10 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    30 mg
  • C vitamin:
    539 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    193 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    101 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    356 micro
  • Kolin:
    854 mg
  • Retinol - A vitamin:
    81 micro
  • α-karotin
    1133 micro
  • β-karotin
    10333 micro
  • β-crypt
    1274 micro
  • Likopin
    23159 micro
  • Lut-zea
    6731 micro
Összesen 2352 kcal
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    3.5 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    351.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    91 mg
  • Nátrium
    219 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    77.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    39 micro
  • β-karotin
    359 micro
  • β-crypt
    44 micro
  • Likopin
    806 micro
  • Lut-zea
    234 micro
Összesen 83 kcal

Elkészítés

  1. Kevés olajon pirítsuk meg a csíkokra vágott hagymát.
  2. A csirkemelleket hosszában vágjuk szeletekre, majd sózzuk, borsozzuk meg, és mártsuk őket a lisztbe. Tegyük őket a hagymára, és jól pirítsuk meg minden oldalukat. A tűzről lehúzva szórjuk meg őket pirospaprikával, a tűzre visszatéve folyamatosan keverve hagyjuk a paprikát is kicsit megpirulni 1-2 perc alatt.
  3. Adjuk a húshoz a felaprított paprikát, forgassuk őket össze, közepes lángon hagyjuk a paprikát kicsit összeesni. Ekkor adjuk hozzá a paradicsomot is. Továbbra is közepes lángon főzzük úgy fél órát, míg a hús megpuhul, a zöldségek megfőnek, a mártás besűrűsödik.
  4. Tálalhatjuk rizzsel vagy sült burgonyával, de személy szerint házi kenyérrel szeretem a legjobban, azzal jól ki lehet törölgetni a tányérból az utolsó cseppet is.
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 184
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 44
  • Össznézettség: 50239
  • Feltöltés dátuma: 2016. október 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A lecsós hús nagy klasszikus, bármilyen húsból, bárhol, bármikor, bármilyen változatban.  Ebben a verzióban nem kész lecsót használtam, hanem a húst és a zöldségeket együtt főztem, így a csirke nagyon puhára, omlósra főtt.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!