r
Nosalty Logó

Húsvéti pástétom

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Pogácsa
Húsvéti pástétom
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
hidegkonyha
  • 17% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 383 kcal
  • 17% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 2296 kcal
  • 17% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 128 kcal
  • 17% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    43.6 g

Zsír

  • Összesen
    19.9 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    302 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1208.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    95 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    59 mg
  • Foszfor
    388 mg
  • Nátrium
    618 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    189.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    278 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    49 micro
  • K vitamin:
    188 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    78 micro
  • Kolin:
    246 mg
  • Retinol - A vitamin:
    179 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1183 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    757 micro
Összesen 383 kcal
  • 17% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    261.8 g

Zsír

  • Összesen
    119.6 g
  • Telített zsírsav
    55 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    1813 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7253.1 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    267 mg
  • Kálcium
    569 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    352 mg
  • Foszfor
    2330 mg
  • Nátrium
    3709 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.3 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    1138.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1667 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    166 mg
  • D vitamin:
    291 micro
  • K vitamin:
    1127 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    69 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    468 micro
  • Kolin:
    1477 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1076 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7096 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4545 micro
Összesen 2296 kcal
  • 17% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    14.7 g

Zsír

  • Összesen
    6.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    102 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    406.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    131 mg
  • Nátrium
    208 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    93 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    63 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    83 mg
  • Retinol - A vitamin:
    60 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    398 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    255 micro
Összesen 128 kcal
  • Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A 6 db tojást keményre főzzük, hideg vízben kihűtjük, megpucoljuk.
  2. A csirkemellfilét kis kockákra vágjuk, aprítógépbe tesszük, hozzáadjuk a tojásfehérjét, tejszínt, sót, frissen őrölt borsot, péppé turmixoljuk. Hozzáadjuk az apróra vágott zöldfűszereket, ezeket elkeverjük a húspépben. Lehet kevés kakukkfüvet is hozzáadni, ha valaki szereti.
  3. A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
  4. Egy püspökkenyérformát kivajazunk, és kibélelünk sonkával. Először az alját borítjuk be, aztán az oldalfalakat úgy, hogy túllógjanak a forma peremén. A kemény tojások két végét levágjuk.
  5. A massza felét belesimítjuk a formába, mélyedést csinálunk a közepébe, ebbe szorosan egymás mögé belerakjuk a kemény tojásokat, majd a massza másik felét rásimítjuk. A túllógó sonkaszeleteket visszahajtjuk. Az egészet befedjük a forma méretével megegyező beolajozott alufólialappal.
  6. Mély tepsibe tesszük, ebbe annyi forró vizet öntünk, hogy a forma közepéig érjen. Az előmelegített sütőben kb. 45-50 percig gőzöljük. Kivesszük a sütőből, de a formában hagyjuk kihűlni, miközben a tetejét lenyomatjuk pl. konzervdobozokkal, ásványvizes palackkal. A legjobb, ha egész éjszaka így áll.
  7. Tálaláskor kiborítjuk a formából, és vékonyan felszeleteljük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 24x11x7
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 739
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 24
  • Össznézettség: 178422
  • Feltöltés dátuma: 2014. május 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Húsvéti pástétom
Pogácsa 382 recept

Lajos Mari hibátlan és bombabiztos receptje egy régi Nők Lapjából. Amikor megláttam, kipróbáltam, azóta kötelező nálunk Nagyszombat este a húsvéti vacsorán. Remekül passzol hozzá Cseke Márti céklás tormája.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!