Hűsítő zöldbableves
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 3% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 1% Zsír
Összesen
227
kcal
- 3% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 1% Zsír
Összesen
910
kcal
- 3% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 89% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 13.1 g
Zsír
-
Összesen 6 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1904 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 464 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 81 mg
-
Foszfor 113 mg
-
Nátrium 1236 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 28.5 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 362.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 251 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 65 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 95 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 140 micro
-
Kolin: 34 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 152 micro
-
β-karotin 834 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1408 micro
Összesen
227
kcal
- 3% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 89% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 52.3 g
Zsír
-
Összesen 24 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7616.1 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 1858 mg
-
Vas 21 mg
-
Magnézium 324 mg
-
Foszfor 453 mg
-
Nátrium 4946 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 114 g
-
Cukor 69 mg
-
Élelmi rost 28 mg
VÍZ
-
Összesen 1449 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1003 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 260 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 378 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 560 micro
-
Kolin: 135 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 607 micro
-
β-karotin 3335 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 5632 micro
Összesen
910
kcal
- 3% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 89% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1.9 g
Zsír
-
Összesen 0.9 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 283 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 69 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 17 mg
-
Nátrium 184 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.2 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 53.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 37 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 14 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 21 micro
-
Kolin: 5 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 23 micro
-
β-karotin 124 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 209 micro
Összesen
34
kcal
Elkészítés
- A zöldbabot megtisztítjuk, feldaraboljuk, és odatesszük főni.
- Annyi vizet teszünk rá, amennyi jól ellepi, belerakjuk a sót és a kapor felét.
- Amikor megfőtt a bab, egyszerűen beleöntjük az 1 lt tejet, és beletesszük a maradék kaprot, felfőzzük és lehűtjük.
- Hidegen tálaljuk, aki szereti, vághat bele csípős zöldpaparikát, úgy még finomabb.
- Elkészítettem: 30 alkalommal
- Receptkönyvben: 59
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 16261
- Feltöltés dátuma: 2012. július 06.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17519 recept
Mindig szerettem a hideg leveseket, de a habarást nem szerettem elkészíteni, a liszt hízlal, stb. Egyszer csak úgy gondoltam, hogy nem habarom be, csak felöntöm tejjel. Olyan jó íze lett így, hogy nyáron ez a kedvenc levesem, és még nem is hízlal. Több helyen meséltem az imádott levesemről, hát néztek rám nagy szemekkel. Egyszer vittem a kollegáimnak, hogy kóstolják meg, csak akkor hitték el, milyen finom ez a hideg zöldbableves. Mindenkinek ajánlom, aki szereti a zöldbabot, és csak hidegen érdemes fogyasztani. :)