r
Nosalty Logó

Gyors kalácstorta -sütés nélkül

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Gyors kalácstorta -sütés nélkül
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
süti sütés nélkül
  • 9% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 495 kcal
  • 9% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 3959 kcal
  • 9% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 227 kcal
  • 9% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.9 g

Zsír

  • Összesen
    16.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    534.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    189 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    87 mg
  • Nátrium
    203 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    74 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    15 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    68 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 495 kcal
  • 9% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    79.3 g

Zsír

  • Összesen
    131.2 g
  • Telített zsírsav
    42 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    158 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4279.4 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    138 mg
  • Kálcium
    1516 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    270 mg
  • Foszfor
    694 mg
  • Nátrium
    1627 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    592.3 g
  • Cukor
    236 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    119.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    27 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    540 micro
  • Kolin:
    146 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    41 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    211 micro
Összesen 3959 kcal
  • 9% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    7.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    244.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    87 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    40 mg
  • Nátrium
    93 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.9 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    6.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    12 micro
Összesen 227 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy célnak megfelelő tálat előveszünk, lehetőleg porcelánt, ami majd bírja a meleg pudingot.
  2. Az első csomag vaníliás pudingot megfőzzük 3 dl tejjel és 3 ek cukorral.
  3. A tál aljába beletesszük a kalácsszeleteket, majd ráöntjük a meleg pudingot.
  4. A réseket is kitöltjük kalácsdarabokkal, egy kicsit lenyomkodjuk.
  5. Jöhet a következő réteg kalács, csokipuding majd újra vaníliapuding.
  6. Óvatos rázogatással elegyenlítjük a pudingot és a kalácsot.
  7. Kb. 3 órára hűtőbe tesszük.
  8. Ha meghűlt, kifordítjuk a tálból, és leöntjük csokimázzal.
  9. A csokimázhoz 1 tortabevonót felolvasztunk 3 ek étolajjal gőz fölött.
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 183
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 40578
  • Feltöltés dátuma: 2010. április 19.

Ajánló

Lehetett volna egy kicsit másképp is: pl. a kalácsokat belemártani 2 dl híg kávé és egy rumaroma keverékébe, vagy mazsolát, aszalt gyümölcsöt szórni a pudingba. Ez már csak fantázia kérdése.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Hétvégéről megmaradt majdnem egy egész kalács, ami önmagában csak frissen élvezhető. Ki kellett találnom valamit.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!