r
Nosalty Logó

Frissítő citromos-túrós süti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
pamelie
Frissítő citromos-túrós süti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 1613 kcal
  • 7% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 6445 kcal
  • 7% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 274 kcal
  • 7% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34.3 g

Zsír

  • Összesen
    102.2 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    101 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1707.9 g
  • Cink
    326 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    322 mg
  • Vas
    252 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    527 mg
  • Nátrium
    193 mg
  • Réz
    13 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    141.6 g
  • Cukor
    88 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    208.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    671 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    36 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    60 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    31 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    150 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    63 mg
  • Retinol - A vitamin:
    636 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    413 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    80 micro
Összesen 1613 kcal
  • 7% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    137.4 g

Zsír

  • Összesen
    409 g
  • Telített zsírsav
    106 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    117 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    65 g
  • Koleszterin
    402 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6831.8 g
  • Cink
    1303 mg
  • Szelén
    105 mg
  • Kálcium
    1290 mg
  • Vas
    1008 mg
  • Magnézium
    154 mg
  • Foszfor
    2107 mg
  • Nátrium
    773 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    42 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    566.6 g
  • Cukor
    352 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    833.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2686 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    145 mg
  • D vitamin:
    86 micro
  • K vitamin:
    239 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    126 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    601 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    130 micro
  • Kolin:
    251 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2545 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    1653 micro
  • β-crypt
    58 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    318 micro
Összesen 6445 kcal
  • 7% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    17.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    290.6 g
  • Cink
    55 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    43 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    90 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.1 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    114 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    26 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    108 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    70 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    14 micro
Összesen 274 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához a szobahőmérsékletű margarint a tojással, a cukorral és a vaníliával alaposan kikavarjuk, hozzátesszük a lisztet és a sütőport, gyorsan összegyúrjuk, majdegy órán át hűtőben pihentetjük.
  2. Tortaformában két lapot sütünk belőle.
  3. A krémhez a túrót a citromok levével és reszelt héjával összekavarjuk, hozzátesszük a cukrot és a mascarponét, végül a felvert tejszínt is óvatosan belesimítjuk.
  4. Egymásra rétegezzük a tésztát és a krémet, a tetejét citrom- vagy limekarikákkal, reszelt citromhéjjal, mentalevelekkel díszítjük és legalább 3-4 órára hűtőbe tesszük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 138
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 17
  • Össznézettség: 24172
  • Feltöltés dátuma: 2010. június 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
pamelie 59 recept

Fantasztikusan hűsítő nyári desszert, aminek a tésztája anyukám linzerének a receptje.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!