r
Nosalty Logó

Erdőháti csibe

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Jolán
Erdőháti csibe
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 879 kcal
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 3513 kcal
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 98 kcal
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    56.4 g

Zsír

  • Összesen
    52 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    204 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1987 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    109 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    121 mg
  • Foszfor
    554 mg
  • Nátrium
    1151 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.8 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    500.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    113 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    65 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    86 micro
  • Kolin:
    202 mg
  • Retinol - A vitamin:
    112 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    389 micro
Összesen 879 kcal
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    225.7 g

Zsír

  • Összesen
    208 g
  • Telített zsírsav
    53 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    88 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    51 g
  • Koleszterin
    816 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7947.9 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    165 mg
  • Kálcium
    436 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    482 mg
  • Foszfor
    2215 mg
  • Nátrium
    4603 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    179.1 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

VÍZ

  • Összesen
    2000.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    451 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    260 mg
  • D vitamin:
    109 micro
  • K vitamin:
    100 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    83 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    345 micro
  • Kolin:
    810 mg
  • Retinol - A vitamin:
    446 micro
  • α-karotin
    25 micro
  • β-karotin
    50 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1554 micro
Összesen 3513 kcal
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    5.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    222.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    62 mg
  • Nátrium
    129 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    56 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    43 micro
Összesen 98 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkét daraboljuk, majd zsiradékon átpirítjuk (2-3 perc oldalanként) - tálra kiszedjük
  2. A húsból kisült zsírra rádobjuk a félkarikára vágott hagymát, fokhagymát - aranyszínűre dinszteljük, sózzuk, borsozzuk, köményezzük.
  3. Egy tepsit kizsírozunk, és a karikára vágott burgonyával beterítjük.
  4. A kinyomkodott káposztát szétterítjük rajta. Kevés dinsztelt hagymával meghintjük, és ráhelyezzük az elősütött husikat, a maradék hagymát is ráterítjük.
  5. Kicsit még fűszerezzük, sóval, borssal, majd ráöntözzük az alaplét, és az előmelegített sütőben 1 órát sütjük (ne fedjük le).
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 344
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 22895
  • Feltöltés dátuma: 2013. április 14.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezt a szlovák receptet a tv-ben láttam... nagyon megtetszett, mindenképp ki akartam próbálni. Nem szoktam egész csirkét vásárolni, de a hentesnél nagyon szép, sárga pipit sikerült vennem, így nekiveselkedtem ennek a rendkívül egyszerű receptnek, amiben nem csalódtam. Még sokat fogom készíteni, mert egyszerű és nagyon-nagyon finom étek... ajánlom, próbáljátok Ti is ki :-)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!