Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Epres-mascarponés kosárkák recept

hozzászólások (5)

energiamegoszlás

energiatartalom / 1 adag *

A tésztához

A krémhez

összesen: 642 kcal

energiatartalom a teljes receptre / 3 adag *

A tésztához

A krémhez

összesen: 1930 kcal

energiatartalom / 100 g *

A tésztához

A krémhez

összesen: 296 kcal
hasonló receptek kalóriatartalma

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Thu, 2012-05-24 16:27

Kedves Amarilla!
Nem akarlak kiábrándítani, de mégis teszem. Szerintem ez kifolyna a töltött sütiből. Az eper meglágyítja, de a mascarpone is lágy hozzá. Üdv: Évi néni

Amarilla
Amarilla / Amarilla Fri, 2012-05-25 19:20

Kedves Évi néni!
Köszönöm a gyors választ! Szerencsére még van pár napom kitalálni, hogy milyen legyen a töltelék, mert csak most kezd érni igazán az eper a kertben. Amarilla

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Fri, 2012-05-25 19:50

Kedves Amarilla!
Esetleg túróban nem gondolkodtál? Tovább megyek. El tudom képzelni mégis a mascarponét, ha mondjuk előtte 1-2 órával némi búzadarát belekeversz, ami megsűríti, mint a túrógombócot. és akkor nem folyik ki. Mérlegeld esetleg ezt a lehetőséget. Mindenképpen olyasmi kell, ami bírja a hőt. Ide4 szerintem zselatin, miegymás nem való, mert nem tudja kifejteni a hatását. Egy próba elősütést készíthetsz így grízzel és akkor biztos lehetsz a sikeredben, amikor már tétje van. Üdv: Évi néni

Amarilla
Amarilla / Amarilla Mon, 2012-05-28 09:16

Kedves Évi néni!

Ismét köszönöm a gyors válaszodat, és természetesen a tippet is! Közben sikerült rábukkannom egy krémre, ma fogom kipróbálni. Visszanéztem a kérdésemet is, nem egyértelműen írtam, hogy a krémet nem belesütni szeretném, hanem utólag beletölteni, valahogy úgy, mint a képviselőfánknál. Anyukám javasolta, hogy inkább ne süssem bele az epret, mert szottyos lesz. Ha sikerül a végeredmény, akkor feltöltöm az oldalra.
Még egyszer köszönöm!
Amarilla

Amarilla
Amarilla / Amarilla Thu, 2012-05-24 11:40

Szia Évi néni!

Van olyan sűrű az epres krém, hogy egy lágyabb tésztába bele tudjam tölteni, és ne ázzon el tőle a tészta? Töltött muffint szeretnék sütni, és eddig a Te krémed tűnik a legjobbnak hozzá. :)

642
finomliszt 10 dkg
mascarpone 5 dkg
vaj 5 dkg
cukor 1 teáskanál
fahéj 1 kk
mascarpone 20 dkg
juharszirup 3 ek
eper 20 dkg