r
Nosalty Logó

Darázsfészek

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Darázsfészek
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A tészta kenéséhez, szórásához

Összesen 975 kcal
  • 10% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A tészta kenéséhez, szórásához

Összesen 3906 kcal
  • 10% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A tészta kenéséhez, szórásához

Összesen 248 kcal
  • 10% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.3 g

Zsír

  • Összesen
    29.6 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    234 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1208.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    63 mg
  • Kálcium
    212 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    69 mg
  • Foszfor
    324 mg
  • Nátrium
    531 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    150.5 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    248 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    120 micro
  • Kolin:
    166 mg
  • Retinol - A vitamin:
    245 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    270 micro
Összesen 975 kcal
  • 10% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    105.1 g

Zsír

  • Összesen
    118.3 g
  • Telített zsírsav
    64 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    935 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4833 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    253 mg
  • Kálcium
    849 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    276 mg
  • Foszfor
    1298 mg
  • Nátrium
    2124 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    601.8 g
  • Cukor
    159 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    258.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    994 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    481 micro
  • Kolin:
    662 mg
  • Retinol - A vitamin:
    981 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    158 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1080 micro
Összesen 3906 kcal
  • 10% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    7.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    59 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    306.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    82 mg
  • Nátrium
    135 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.1 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    16.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    63 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    62 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    68 micro
Összesen 248 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tészta kenéséhez, szórásához

Elkészítés

A tésztához

  1. 2 dl langyos tejben a kockacukrot elkeverjük, és belemorzsoljuk az élesztőt. Megvárjuk, amíg az élesztető elkezd emelkedni.
  2. 3 egész tojást, a sót kikeverjük, hozzáadjuk a felfutott élesztőt és a lisztet. A liszt mennyisége annyi legyen, hogy a tészta állaga rétes tészta keménységű legyen (kicsit lágy). A tésztát jól dagasszuk meg, majd 45 percig meleg helyen kelesszük.
  3. Egy deszkát szórjunk meg liszttel, és a megkelt tésztát helyezzük rá. Késsel vágjuk kétfelé. Egyik felét nyújtsuk ki kisujjnyi vastagságú téglalapra. Nyújtáskor, szükség szerint, szórjuk meg a tészta tetejét liszttel.
  4. A vajat kenhető állagúra olvasszuk meg, és a vaníliás cukorral keverjük össze. A cukros vajjal kenjük meg a kinyújtott tésztát. A tésztát szórjuk meg mazsolával és tekercseljük fel. A tekercset 2 cm vastagságú szeletekre vágjuk fel, és helyezzük egy kivajazott tepsibe. A tepsibe úgy helyezzük a tésztát, hogy ne legyenek nagyon közel egymáshoz, mert még ott is kelni fog.
  5. A tészta másik felét hasonló módon nyújtsuk ki, és vajazzuk meg, de azt cukros kakaóval szórjuk.
  6. A sütés előtt a tésztát a tepsiben 1,5 órát kelesszük. Felvert tojással kenjük meg a tetejét.
  7. 170 °C-os előmelegített sütőben, légkeverésen, kb. 30 percig süssük, ekkor a tészta teteje pirulni kezd.
  8. Sütés közben a 3 dl tejet ízlés szerinti cukorral forraljuk fel. A forró tejet egy kis merőkanál segítségével lassan csurgassuk sütemények tetejére, majd további 5 percre tegyük vissza a sütőbe.
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Receptkönyvben: 101
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 40664
  • Feltöltés dátuma: 2008. november 27.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A sütemény elkészítésének leírása még a dédanyám által írt, már igencsak megsárgult recepten található. A nagymamámmal megsütöttük hétvégén. Gyerekkoromban ez volt az egyik kedvenc kelt tésztás süteményem.

Hozzávalók

A tésztához

A tészta kenéséhez, szórásához

Címlapról ajánljuk