Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Cseh nemzeti étel – sült hús, knédli,dinsztelt káposzta recept

hozzászólások (18)

energiamegoszlás

energiatartalom / 1 adag *

A knédlihez

A sült húshoz

A káposztához

összesen: 1519 kcal

energiatartalom a teljes receptre / 6 adag *

A knédlihez

A sült húshoz

A káposztához

összesen: 9118 kcal

energiatartalom / 100 g *

A knédlihez

A sült húshoz

A káposztához

összesen: 154 kcal
hasonló kalóriatartalmú receptek

Hozzászólások (18)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Scuki
Scuki / Scuki Sat, 2017-01-07 16:00

Szia
A knégli és a káposzta olyan lett mint Prágában . Szuper

Köszi

Manika77
Manika77 Mon, 2014-03-17 14:55

szia!
Szeretném elkészíteni a knédlit! és csak 1 valamit kérdeznék. valóban 1 dkg rétesliszt, vagy véletlenül elírtad és 1kg a liszt mennyisége??????

Manika77
Manika77 Mon, 2014-03-17 17:49

Köszönöm, hogy ilyen gyorsan válaszoltál, nem is zavarok tovább, megyek és nekiállok ennek a finomságnak.
Köszi mégegyszer.
szép napot!!

nyihaj
nyihaj / nyihaj Mon, 2012-11-19 11:35

Iminkooo!
Tökéletes a recept, minden nagyon finomra sikeredett! A férjemnek szíve csücske a cseh konyha és bár készítettem többször ezt az ételt, de gondoltam újítok, kipróbáltam a te receptedet. Nagyon jó lett! Köszönet érte!

Norbi06
Norbi06 / Norbi06 Mon, 2012-10-01 16:48

Nemrég sörtúráztam a cseheknél és ezt kínálták egy kis falu vendéglőjében 50 koronáért :-). Ott beleszerettem és megfogattam , hogy itthon is elkészítem.
Ebből a remek receptből indultam ki, nagyszerű lett :-)
Minden jót:
Norbi

Iminkooo
Iminkooo / Iminkooo Tue, 2012-10-02 18:42

nagyon köszönöm a visszajelzést Norbi06, én imádom e kaját, sok évet Csehországban éltem, tehát nagyon jól ismerem a gasztronómiájukat, annak meg kifejezetten örülök, hogy a receptem haszára volt..

kispongi
kispongi Sat, 2012-05-12 14:25

Hát,ez isteni volt,olyan rég kerestem ezt a receptet!Köszönjük!

margica
margica Sun, 2012-04-22 10:00

üdv mindenki
próbáltátok savanyú káposztával így is nagyon finom
a pörkölt húsba főzöm a savanyú káposztát, a végén tejfölt főzök bele.
én anyósomtól tanultam ezt a knédlis étket ő is sokáig élt csehben

Iminkooo
Iminkooo / Iminkooo Wed, 2010-11-10 19:24

köszönöm mindenkinek, akinek tetszik, mi sok évig cseh országban is laktunk, tehát ismerjük és szeretjük e kaját, gyakran van csinálva.

Tmea
Tmea / Tmea Wed, 2010-11-10 09:46

Felvidéki származású vagyok és 38 évig minden családi ünnepen ezt készítette a nagymamám, aztán sajnos meghalt, de a knédliformákat megörököltem. Az az egy különbség, hogy ott a felvidéken ezt libából vagy kacsából készítik és leginkább lilakáposztával, de így is biztos nagyon finom! Be is indultak a gyomornedveim...:-)

cafika
Cafika / cafika Tue, 2010-11-09 20:50

szia Iminkooo,
ezt mi, huuú de szeretjük!! be is nyelném most röptében :))
szuper recept, szuper kép.
üdv. Évi

1519
rétesliszt 100 dkg
tojás 2 db
élesztő 20 g
tej 5 dl
1 kávéskanál
cukor 1 teáskanál
sertésoldalas 2 kg
0 ízlés szerint
tej 1 dl
köménymag 1 kávéskanál
fokhagyma 2 gerezd
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
finomliszt 1 evőkanál
káposzta 1.5 kg
vöröshagyma 1 nagy fej
fokhagyma 2 gerezd
fehérbor 1 dl
babérlevél 2 db
fekete bors 10 szem
finomliszt 1 csapott ek
víz 2 dl
0 ízlés szerint
cukor 4 ek
napraforgó olaj 0.5 dl
ecet 2 ek