r
Nosalty Logó

Céklás kuglóf

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Mignon
Céklás kuglóf
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 5% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A szóráshoz

Összesen 687 kcal
  • 5% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A szóráshoz

Összesen 5502 kcal
  • 5% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A szóráshoz

Összesen 321 kcal
  • 5% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.4 g

Zsír

  • Összesen
    36.9 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    113 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    619.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    99 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    82 mg
  • Foszfor
    277 mg
  • Nátrium
    132 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    87.2 g
  • Cukor
    52 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    57 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    49 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    64 micro
  • Kolin:
    96 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    163 micro
Összesen 687 kcal
  • 5% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    83.2 g

Zsír

  • Összesen
    294.9 g
  • Telített zsírsav
    49 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    132 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    99 g
  • Koleszterin
    900 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4958.9 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    188 mg
  • Kálcium
    794 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    654 mg
  • Foszfor
    2218 mg
  • Nátrium
    1057 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    697.3 g
  • Cukor
    418 mg
  • Élelmi rost
    52 mg

VÍZ

  • Összesen
    455.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    393 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    108 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    511 micro
  • Kolin:
    768 mg
  • Retinol - A vitamin:
    387 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    54 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1306 micro
Összesen 5502 kcal
  • 5% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    17.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    289.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    129 mg
  • Nátrium
    62 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.7 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    23 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    76 micro
Összesen 321 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A szóráshoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A meghámozott és feldarabolt céklát ételpárolóba tesszük kb. 15 percre.
  2. A sütőt előmelegítjük 175 fokra. (légkeveréssel)
  3. A puha céklát összebotmixerezzük az olajjal, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat.
  4. Keverőtálba öntjük a lisztet, a sütőport, a kétféle cukrot és az átszitált kakaóport.
  5. Hozzáadjuk a céklás keveréket és rugós fejű kézi habverővel simára dolgozzuk.
  6. 2,5 literes kuglófformába öntjük (ha nem szilikonosat használunk, akkor előtte vajazzuk és lisztezzük ki!) és 45-50 percig sütjük.
  7. Pár perc pihentetés után rácsra borítjuk, hagyjuk kihűlni, tálalás előtt kakaóval és porcukorral díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Receptkönyvben: 129
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 13765
  • Feltöltés dátuma: 2010. április 05.

Ajánló

Reggelire egy bögre kakaóhoz! Megjegyzés: A fotón egy kisebb formában (1,2 l-es) sült kuglóf látható, de a hozzávalókat az eredeti recept szerint adtam meg, ami 2,5 l-es formát vesz alapul.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

"Meghökkentő párosítás! De mindenkinek ízlik és csak találgatják, mitől olyan pompás a tészta." - így harangozta be a receptet az Ínyenc magazin. Naná, hogy felkeltette az érdeklődésemet és csak megerősíteni tudom az ígérteket!

Hozzávalók

A tésztához

A szóráshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!