Közösségi felháborodás miatt eltakarták a malacsütést az egyik adventi vásárban
A kordonozás után sem csillapodtak a kedélyek, így most a hely a Facebook-oldaláért küzd.
sütés-főzés :-), túrázás, futás, könyvek
Már kislányként szerettem a konyhában tüsténkedni. Egy napon pedig azon kaptam magam, hogy egyre gyakrabban főzök: munka után, mozi helyett, kora reggel, késő este. Szinte észrevétlenül bűvölt el a gasztronómia világa. Valahol azt olvastam, hogy az igaz barátság az, amiről nem tudjuk megmondani pontosan mikor kezdődött. Nem tudom mióta főzök. A főzés teljesen kikapcsol és megnyugtat. A főzés öröm, boldogság, vidámság. Amikor a konyhámban állok és elkezdek főzni, úgy érzem hazatértem. Sok minden megváltozott, mióta a fenti sorokat írtam, 2008 tavaszán. Rengeteget tapasztaltam, sok szép élményt és jó néhány kudarcot tudhatok magam mögött a konyhámban. Időközben megkaptam gasztronómiai ténykedésem legszebb „feladatát”: két kicsi éhes szájjal ismertetem meg az ízek varázslatos világát. Mozgalmas napjaink konyhai filozófiám is átalakították némiképp: a gyorsaság fő szemponttá lett, ami legalábbis az ételek elkészítését illeti. Egyelőre az egyszerűség, minőségi alapanyagok és szezonalitás a mozgatórugók, de hiszem, hogy hamarosan újra önfeledten állhatok neki egy-egy időigényesebb fogásnak is. Kedvenc zöldfűszereim: petrezselyem, rozmaring, zsálya, ebben a sorrendben. Ami mindig megtalálható a hűtőmben: VAJ, csupa nagybetűvel. Kedvenc ital: víz, bor.
Legtöbbször a konyhámban (Pécsett), néha mások konyhájában.
Szívből, szenvedélyesen.
A kordonozás után sem csillapodtak a kedélyek, így most a hely a Facebook-oldaláért küzd.
A karácsony előtti időszakban nem árt, ha kicsit visszafogjuk magunkat, ami a napi étkezés költségeit illeti: van és lesz is még elég kiadásunk! Főzzünk belsőségből, szezonális zöldségekből, vagy csökkentsük az adagokat. És nem kell három fogás egy napra!
Nem minden friss élelmiszer jobb automatikusan, mint a fagyasztott változat. Különösen a szezonon kívüli zöldségek és gyümölcsök esetén a fagyasztott opció lehet egészségesebb, olcsóbb és praktikusabb választás.
Ez a tészta többszöri kísérletezés végeredménye, ez a legtökéletesebb. Évek óta ezekkel az arányokkal dolgozom. Egy nagyon jól dolgozható, rugalmas tésztát kapunk, nem ragad, nem ...
Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...
A kolozsvári töltött káposzta nem csak karácsonykor esik ám jól...