#

Geleva

  • receptjei: 100
  • regisztrált: 2009.09.29

Geleva adatai

Mióta főzök

Már egészen kicsi koromban segédkeztem a konyhában. Első önálló főzésem kb. 10 évesen történt. Édesanyámat szerettem volna meglepni, mire hazaér a munkából. Krumplistésztát főztem fejessalátával. Csak...hol ez volt sok vagy kevés, hol az. Folyamatosan krumplit hámoztam vagy tésztát gyúrtam. Végül a fél utca jóllakott, de mentségemre legyen mondva, a saláta megfelelő mennyiségűre sikeredett. Anyukám sírt, csak azt nem tudom, hogy a mennyiségtől vagy a meghatottságtól. Ennek már 36 éve és azóta folyamatosan "gyakorlom".:)

A hely, ahol főzök

A történet Pécsett kezdődött, azóta Kaposváron élek és a saját konyhámon kívül a hétvégi házunkban főzök. Kint, bent, imádok bográcsban főzni és grillezni a hangulata miatt. A gyermekeimtől kaptam egy tárcsát és alig várom, hogy kipróbálhassam. Sajnos ez az időjárás nem kedvez a kinti süti-főzihez. Nekem ez a kikapcsolódás. Sokszor gondolatban és álmomban is főzök egy nehéz nap után....és lehet, hogy nem tudok, de nagyon szeretek.:)

Ars poetica a konyhában

Nincs rossz étel, ha azt szívvel készítjük és a környezetünk ízlésének megfelelően alakítjuk. Ne félj az újításoktól, sok új élményben lehet részed. Nálunk hat különböző ízlésnek kell megfelelni, ami igazi kihívás hétvégenként, amikor együtt vagyunk. De, ez maga a mennyország. A mennyiséggel még mindig vannak gondjaim, üzemikonyha mennyiségekre sikerül, de van még egy mindig éhes Beagle eb és egy finnyás Frici cica is, és így elfogy.

További cikkek