hozzászólások (29)
23 recept
beállítások törlése
alapanyagok:
választott alapanyag:
    választott alapanyag:

      Hozzászólások (29)

      A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

      tothka
      tothka k, 2014-06-17 12:08

      Szia! Láttam hogy te szinte mindent befőzőautomatával készítesz :d! Tegnap végre én is szert tettem a hőn áhított darabra! az lenne a kérdésem hogy te szörpöt szoktál-e készíteni vele? (konkrétan meggyre gondolok) Mert az én tervem a következő lecukrozva állni hagyom, majd másnap leszűröm és üvegekbe töltöm és csak dunsztolni teszem a gépbe. Illetve véleményed szerinte fel kell előtte forralnom?

      Köszönöm válaszodat előre is
      Kati

      rózsabogár
      rózsabogár sze, 2014-07-02 21:43

      Szia!
      Nekem is van automatám, én a meggy szörpöt úgy készítettem, ahogy leírtad,nem főztem fel mielőtt dunsztba raktam, és semmi baja, így én bátorítalak, hogy csak így tovább, mert a szezon még előttünk áll! Üdv: Rózsabogár

      rózsabogár
      rózsabogár h, 2013-07-29 21:55

      Szia!

      Két dolgot szeretnék kérdezni, mi a tapasztalatod a lé készítés során fennmaradt gyümölcs pép lekvárként való elrakásában? Mert én úgy jártam, hogy az ivólé édes lett, de a lekvár plussz cukor hozzá adása után is savanyú lett. Nem tudom, hogy történhetett.
      A másik dolog amiben segítséget kérnék az a gyalult tök elrakása.

      Előre is köszi: Rózsabogár

      böbe1976
      böbe1976 v, 2012-09-23 19:14

      Szia Kobot! Ne haragudj de érdekel a tartósítás nélküli savanyúság de nem értem nem kell hozzá ecet mert a recept be nem találtam. köszönöm szépen Böbi1976

      kobot1961
      Csak Természetesen / kobot1961 h, 2012-10-01 18:50

      Kedves böbe1976!

      A savanyúságokhoz természetesen kell ecet, és a receptjeimben is van. A recept melletti gördítősáv használatával tudod megnézni a hozzávalók teljes listáját. Biztos elkerülte a figyelmed.

      Üdv. Csak Természetesen

      zita58
      zita58 v, 2012-09-23 12:36

      Kedves Kobot 1961!

      Sajnos nincs befőzőautomatám, lehet ezeket másképpen is tartósítani, tartósító szerek nélkül? Mondjuk dunsztolás, forró vízben főzés?

      Üdv. Zita

      kobot1961
      Csak Természetesen / kobot1961 h, 2012-10-01 19:09

      Kedves zita58 !

      Arra, hogy minden elálljon tartósítószer nélkül és ropogós legyen, de még a színe is szép maradjon..., én csak a befőzőautomatás módszert ismerem. Nem kell hozzá sok edény, semmi macera, nem kell száraz dunsztba rakni semmit, az ízek pedig magukért beszélnek.

      Üdv. Csak Természetesen

      herzsi58
      herzsi58 p, 2012-08-03 18:03

      Szia kobot 1961

      A facebookon alakult egy csoport "Befőzőautomatások" név alatt. Már többen összegyűltünk ott,megosztjuk tapasztalatainkat, receptjeinket, de úgy néz ki, hogy "befőzőautomatából" még mindannyian kezdők vagyunk. Ha van kedved csatlakozz kis csoportunkhoz, jó tanácsaidat, receptjeidet szivesen vennénk. SZia Erzsi.

      kobot1961
      Csak Természetesen / kobot1961 v, 2012-08-05 20:54

      Kedves Erzsi!

      Köszönöm a szíves invitálást, de egyelőre még nem vagyok facebook tag. Az az őszinte igazság, hogy nem is nagyon szerettem volna eddig, de lehet, hogy megenyhülök:)) Nem sok időm van internetezni, de a NoSaltyt nagyon szeretem. Befőzőautomatás csoport? nagyon klassz kezdeményezés.. Addig is ha kérdésetek van, szívesen segítek itt ha tudok.
      Még egyszer köszönöm:))

      Üdv. Csak Természetesen

      vending
      vending v, 2013-08-25 21:26

      Szia !
      Rettenetesen sajnálom,hogy már nem látogatod a receptjeidet :-(.
      Nagyon sokszor eszembe van,hogy mi is lehet veled,miért adtad fel a "harcot ".
      A befőző csoportról szeretnék neked egy kicsit mesélni,hátha elolvasod egyszer ezt a bejegyzést.
      Már 250 tagja van .Sokan olvasták a receptjeidet,és azt a sok negatív kritikát amivel érdemtelenül illettek téged .Nekem is csak a csoport miatt lett facebookom .Tehát sohasem késő !!
      Ennek a csoportnak nem az a célja ,hogy bántó,sértő megjegyzéseket tegyenek álarc mögé bújva,hanem ,hogy egymást segítve tapasztalatot cseréljenek,és megmutassák egymásnak a"műveiket "
      CSUPA KEDVES ÉS SEGÍTŐKÉSZ embert találnál ott!
      Ha egyszer mégis belépnél ,kérlek említsd meg,hogy te vagy Csak Természetesen ,hogy én is tudjam "haza találtál " :-)
      Őszinte tisztelettel Kata.

      skizohudi
      Nagy Kriszta / skizohudi cs, 2016-03-03 11:53

      Kedves vending/Kata!
      benn vagy még abban a csoportban? Illetve azt a csoportot nem, csak egy másikat találok, Befőzőautomaták, főzőautomaták néven, de nem tudok bejutni... ha ez a régi csoport továbbvitele, és benn vagy, segítenél? Köszi :)

      usztina
      usztina v, 2012-07-08 23:23

      Szia! Nagyon szuperek a receptek, szívesen kipróbálnám. :) Épp a napokban fedeztem fel,hogy létezik ilyen gép és szerelem volt első látásra. :) Tudnál tanácsot adni? Mert kétféle befőző automatát találtam neten 15ezer Ft eltéréssel. Szerinted miben különbözhetnek? Gondolom mindkettővel működik a befőzés, hiszen arra való... Nagyon szeretnék ilyet, hogy a babámnak minél egészségesebben tudjak gyümölcsöket eltenni télre. Előre is köszönöm!

      usztina
      usztina cs, 2012-07-12 14:56

      Közben annyira nagy lett a szerelem részemről, hogy megrendeltem a Weninger-t.... remélem viszonozza...:) Várom további receptjeidet (mert nagyon kezdő vagyok) :) Szép napot!

      kobot1961
      Csak Természetesen / kobot1961 p, 2012-07-13 22:06

      Kedves usztina!
      Szerintem nekem is az a típus van, Weninger Bt.-től vettem de még kochstar néven. Ennek már 7 éve és a mai napig kifogástalanul működik. Bármilyen receptet elkészíthetsz, csak a tartósítószert kell kihagynod belőle. Az első pár használat után biztosan te is meggyőződsz majd, hogy mennyire egyszerű használni, és milyen gyorsan megtelik a polc finomságokkal, ráadásul fáradságos munka nélkül.
      Persze törekszem minél több recept megosztására, de bátran használd a befőzőautomatát, nem lehet elrontani.
      Szerintem biztos nem lesz szerelmi csalódás..:)

      Üdv: Csak Természetesen

      usztina
      usztina v, 2012-07-22 09:34

      Kedves Kobot1961!

      Tudnál tanácsot adni? Az első befőzés alkalmával sárga barackot raktam el, ami jól sikerült. A tetejére raktam egy kis xilitet, gondoltam egy úttal azt is kipróbálom. Másodjára nektarinnnal próbálkoztam, viszont úgy tűnik, nem lett sikeres, mert egy kicsit szinte minden üveg tetejét be tudom nyomni. Gondolom, ha tényleg vákuum keletkezett, akkor egyáltalán nem benyomható a tető. Mi lehet a gond? Gondoltam rá, hogy túl sok gyümölcsöt és vizet töltök az üvegbe esetleg? Lehetséges? Te meddig töltöd? Vagy mire kell még odafigyelni? Nem igazán emlékszem, anyukám anno gyerek koromban hogy is mutatta.
      Válaszodat előre is köszönöm!

      kobot1961
      Csak Természetesen / kobot1961 v, 2012-07-29 21:27

      Kedves usztina!

      Nekem is előfordul időnként, de nem romlik meg. Egy ujjnyi légrést szoktam hagyni ,úgy, hogy az üvegben levő gyümölcsöt elfedje a víz. Az a tapasztalatom, hogy a kupakok minősége sem egyforma, néha az új is körbeforog az üvegen, vagy túl vékony az anyaga. Ha nagyon gyanús, hogy nem zár jól az üveg, minél előbb meg kell enni. Előfordulhat, az is hogy az üveg perememéből törik le, ha előzőleg késsel feszegettük a kupakot. A borsót, zöldbabot, gombát és a karfiolt nem szabad telerakni, szerintem más különösebb dolog nincs. A programokat betartani, de ez természetes.
      Remélem a nektarinok, még az üvegekben vannak:))

      Üdv. Csak Természetesen

      usztina
      usztina h, 2012-07-30 11:44

      :)) Még ott vannak, remélem már nem lesz baja. Azóta már került mellé paradicsom és őszibarack is. Lelkes kezdő vagyok. :)) Köszönöm a tanácsaid. :)

      gytimcsi81
      gytimcsi81 k, 2012-06-19 09:04

      Szia!
      Azt szeretném kérdezni, hogy kovászos uborkát még nem próbáltál eltenni a befőzőautomatával?
      Egyébként nagyon szívesen látnék még sok-sok receptet az automatához, de szerintem sokadmagammal vagyok így. Nagyon gusztusosak a befőttek és nagyon jó, hogy már kipróbált recepteket teszel fel. További sok sikert kívánok a befőzéshez, és remélem, hogy lesznek újabb receptek hamarosan.

      Üdv: Szép Napot!

      kobot1961
      Csak Természetesen / kobot1961 k, 2012-07-03 20:55

      Szia gytimcsi81 !

      Köszönöm, hogy érdeklődsz receptjeim iránt, igyekszem majd bővíteni.
      A kovászos uborkát is lehet dunsztolni a befőzőautomatával, miután a napon elkészítettem leszűröm a levét, majd az uborka programon dunsztolom, természetesen tartósítószer nélkül. Pont olyan mint nyáron! Nagy kedvencünk, ezért a tavalyi készlet elfogyott, de már készítem az utánpótlást. Amint elkészül felrakom.
      Nagyon szeretek befőzni, főleg amióta befőzőautomatát használok, nagy lendületet adott:)))

      Üdv: Csak Természetesen

      Eszty27
      Eszty27 sze, 2012-06-13 19:43

      Szia!

      A te receptjeidet olvasva jöttem rá arra,hogy befőzőautomata is létezik a világon soha senkitől nem hallottam eddig:(
      Elhatároztam,hogy megveszek egyet a WBA98142035 típusút választottam egyenlőre úgy gondolom,hogy a gyümölcs és zöldség befőzéséhez tökéletes lesz aztán majd bővítem a készletemet:)

      Van bennem egy kicsi félsz:( biztos,ha a leírtak alapján készítem a befőzést akkor minden rendben lesz nem fog megromlani?!És ha a leírt receptek alapján én azt mondom,hogy ez nekem túl édes vagy még rakok bele cukrot akkor nem fog megromlani,szóval ellehet térni a recept arányoktól?
      Mondjuk egy őszibarack a fogyasztáskor mennyire puha vagy szinte ugyan olyan marad az állaga mint mikor az üvegekbe tesszük,vagy valamennyire puhul?

      Ne haragudj,hogy ilyen kérdéseket tettem fel de nagyon kezdő vagyok mint a befőzésnél mint a gép ismereténél!

      Köszönöm a válaszodat!
      Eszty

      kobot1961
      Csak Természetesen / kobot1961 sze, 2012-06-13 21:53

      Szia Eszty27!

      Nem kell tartanod semmitől,tényleg nagyon egyszerű használni a befőzőautomatát!
      Ha az üvegeket alaposan lezárod és a programokat jól beállítod akkor biztosan minden sikerülni fog.Az ízesítés nem befolyásol semmit, úgy készíted ahogy szeretnéd, akár mind a 18 üveggel (ami egyszerre belefér) másként, csak címkézd fel és ha legközelebb készíted tudod majd, hogy melyik a nyerő. Bármelyik receptet elkészítheted ami számodra szimpatikus, csak arra figyelj, hogy minden nyersen kerüljön az üvegbe és persze ne használj, tartósítószereket,borként, citromsavat. Bármilyen fűszert, édesítőanyagot,(méz, nyírfacukor, nádcukor..stb.) sima asztali sót, ecetet pedig bátran.
      A gyümölcsök olyan állagúak mint mikor az üvegekbe rakod, a zöldségek előfőzött állapotba kerülnek, a savanyúságok pedig ropogósak. Nagyon finom minden, majd meglátod. nagyon szeretem a zöldségeket is, ha eddig a fagyasztóba tetted, akkor inkább azt ajánlom dunsztold ki. Zöldbab, sóska, sárgarépa, spárga.....nagyon friss ízűek.
      Igen persze a két kiegészítő része, a lékészítő és a lekvárfőző is szuper.
      Készíts nagyon sok finomságot!

      Üdv. Csak Természetesen

      szfrancy
      Hamcsa / szfrancy cs, 2012-06-07 13:09

      Tudnál nekem segíteni abban, hogy a gyümölslékészítőből előkerült lé hányy %-os gyümölcstartalommal rendelkezik?

      kobot1961
      Csak Természetesen / kobot1961 h, 2012-06-11 13:08

      Kedves szfrancy!

      Szerintem kb.90-95 %-os mivel vízgőz is adódik hozzá. Én általában a rostosakat pl. őszibaraclé még sűrítem, a visszamaradt gyümölcshúst botmixerrrel turmixolom és az elkészült lébe belekeverem. Nem tudom,hogy te használod-e de nagyon finomak a vele készített ivólevek,a bolti levek nyomába se érnek.

      Üdv: Csak Természetesen

      szfrancy
      Hamcsa / szfrancy h, 2012-06-11 13:13

      Igen, épp a gőz miatt voltam kíváncsi, hogy mennyire hígul-azt gondoltam, hogy jobban, mert 1 kg gyümölcsből 1 liter levet írnak. Még nem próbáltam, múlthéten vásároltam a gépet, várom az első befőzhető alapanyagot:)
      Köszönöm az infót!

      varadizsike
      vzsike / varadizsike h, 2012-04-02 14:07

      Szia!
      Lenne egy kérdésem a befőzőautomatával kapcsolatban. Az enyém is megérkezett és azt szeretném kérdezni, hogy Te próbáltál-e már kész ételt tartósítani vele, gondolok itt pl. levesekre, főzelékekre. Esetleg van ötleted erre vonatkozóan? Előre is köszönöm.
      Üdv.: Szép napot!

      kobot1961
      Csak Természetesen / kobot1961 k, 2012-04-10 14:12

      Szia!
      Húslevest, gulyáslevest, borsólevest dunsztoltam már a kochen 60 percen a befőzőautomatába, tészta nélkül. Csak hús, zöldség meg húslé, kb. két hónap után fogytak el. Készítettem már sült húst, csirkéből és sertésből is. A fűszerezett, megsütött szelet húsokat, csont nélkül befőttesüvegekbe tettem és a kochen 90 fokon dunsztoltam. Egyszerre nagyobb mennyiségben készítettem, nagyon nagy segítség volt a hétköznapokban levenni a polcról és már csak köretet kellett melléjük készítenem. Ha elutazunk akkor is egyszerű így vinni a húsokat hűtés nélkül. Főzelékek lisztel készülnek azokat még nem próbáltam.
      Székelykáposztát is dunsztoltam már kochen 120 percig, 3 hónap után is finom volt.
      Szerintem csak próbálkozni kell, változatos fűszerezéssel sokféle variációt lehet a befőzőautomatával tartósítani.

      Üdv, Csak Természetesen

      varadizsike
      vzsike / varadizsike k, 2012-04-10 14:42

      Szia! Nagyon köszönöm a segítséget, igazán kedves Tőled, hogy ennyi időt szántam rá, most már csak próbálkoznom kell.
      Üdv: Szép napot!

      kobot1961
      Csak Természetesen / kobot1961 h, 2012-03-19 16:11

      Szia Benari!

      Nagyon köszönöm. Azért szeretem a befőzőautomát, mert mindent nagyon egyszerűen el tudok vele tenni, nincs semmi rizikó, mindennek megmarad a színe és biztos, hogy tartósítószer nélkül is eláll.
      A családom szerint finomak is, ami számomra a legfontosabb!

      Üdv, Csak Természetesen