r
Nosalty Logó

Zserbó-torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gonoszka1
Zserbó-torta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 25% Zsír

Tészta

Töltelék

Csokoládémáz

Tetejére

Összesen 1203 kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 25% Zsír

Tészta

Töltelék

Csokoládémáz

Tetejére

Összesen 14418 kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 25% Zsír

Tészta

Töltelék

Csokoládémáz

Tetejére

Összesen 407 kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.7 g

Zsír

  • Összesen
    68.3 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    113 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    591.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    109 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    114 mg
  • Foszfor
    295 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    138.4 g
  • Cukor
    82 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    246 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    80 micro
  • Kolin:
    63 mg
  • Retinol - A vitamin:
    240 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    66 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    56 micro
Összesen 1203 kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    188 g

Zsír

  • Összesen
    820.1 g
  • Telített zsírsav
    318 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    171 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    283 g
  • Koleszterin
    1359 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7102.4 g
  • Cink
    29 mg
  • Szelén
    301 mg
  • Kálcium
    1309 mg
  • Vas
    44 mg
  • Magnézium
    1368 mg
  • Foszfor
    3539 mg
  • Nátrium
    473 mg
  • Réz
    12 mg
  • Mangán
    27 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1661.1 g
  • Cukor
    988 mg
  • Élelmi rost
    74 mg

VÍZ

  • Összesen
    609.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2947 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    39 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    62 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    954 micro
  • Kolin:
    756 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2880 micro
  • α-karotin
    29 micro
  • β-karotin
    792 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    675 micro
Összesen 14418 kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    23.2 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    200.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    100 mg
  • Nátrium
    13 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.9 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    17.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    83 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    81 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    19 micro
Összesen 407 kcal

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Csokoládémáz

Tetejére

  • 6 dkg dió (fél és negyed)

Elkészítés

Tészta

  1. 2 dkg porcukorral a tejet meglangyosítjuk, és felfuttatjuk benne az élesztőt.
  2. Egy tálba beletesszük a 60 dkg lisztet, a 37,5 dkg puha vajat, a tojássárgákat, a tejfölt, a 10 dkg porcukrot és a felfuttatott élesztőt.
  3. Tésztává gyúrjuk (aránylag lágy tésztát kapunk).
  4. Hűtőbe tesszük kb. 1 órára.

Töltelék

  1. A darált diót összekeverjük a porcukorral.
  2. A vaníliarúd belsejét kikaparjuk, és a sárgabaracklekvárba belekeverjük.
  3. A hűtőből elővesszük a tésztát, és 5 egyforma részre osztjuk.
  4. A 28 cm-es kapcsos tortaformát kikenjük a vajjal vékonyan, és megszórjuk liszttel.
  5. Az első tésztagombócot kinyújtjuk a tortaforma méretére lisztezett felületen, és belehelyezzük a formába. Negyed adagnyi lekvárral bekenjük egyenletesen a tésztát, megszórjuk negyed adagnyi cukros dióval. A következő 3 db tésztagombóccal is így járunk el. Az 5-ik tésztagombócot is kinyújtjuk, ráhelyezzük a sütemény tetejére, és alaposan megszurkáljuk egészen mélyen a süteményt.
  6. Előmelegített 180 fokos sütőben kb. 40-45 percig sütjük. Ha a teteje nagyon pirulna, akkor fedjük le alufóliával.
  7. A megsült zserbó-tortát kivesszük a sütőből, pihentetjük kb. 20 percet, majd óvatosan levesszük a tortagyűrűt, majd ha már langyos, akkor óvatosan lecsúsztatjuk a tortaforma aljáról. Kihűtjük teljesen.

Csokoládémáz

  1. A cukrot a vízzel tűzre tesszük, és sziruppá főzzük (akkor jó, ha az odakészített hideg vízbe a cukorszirup nem keveredik el, hanem összeáll "gömbbé").
  2. Közben vízgőz fölött a tejszínbe beletördelt csokoládét felolvasztjuk, és elkeverjük egyneművé.
  3. A cukorszirupot a felolvasztott csokoládéhoz öntjük, és elkeverjük. Megvárjuk, hogy langyossá hűljön.
  4. Ekkor a kihűlt zserbó-tortát rácsra tesszük, és a torta közepére kezdjük önteni a csokoládémázat, és egy lapos kés segítségével kenjük egyenletessé a tetején és az oldalán.

Tetejére

  1. A diószemekkel díszítjük a tortánk tetejét.
  2. Hűtőbe tesszük dermedni.
  3. Szeletelve tálaljuk ezt a tömény csodát.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 28
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 76
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 15696
  • Feltöltés dátuma: 2015. január 01.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Zserbó-torta
Gonoszka1 428 recept

Ezt a tortát készítettem 24-re, a családi karácsonyi ünnepségre. Az általam felhasznált hozzávalókból, az elpárolgást is beleszámítva, 100 grammban 458 kalória van. Én azért szeretem a zserbót (nem csak tortának), mert pár nappal az ünnep előtt elkészíthető, mert a pihentetés csak jót tesz neki, mert finoman összeérnek az ízek.

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Csokoládémáz

Tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!