r
Nosalty Logó

Zserbó Kingustól

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Zserbó Kingustól
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 31% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A csokoládébevonathoz

Összesen 1459 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 31% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A csokoládébevonathoz

Összesen 7296 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 31% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A csokoládébevonathoz

Összesen 441 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    19.7 g

Zsír

  • Összesen
    94.6 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    216 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    746 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    135 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    131 mg
  • Foszfor
    370 mg
  • Nátrium
    64 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    139.3 g
  • Cukor
    60 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    461 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    119 micro
  • Kolin:
    109 mg
  • Retinol - A vitamin:
    452 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    114 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    116 micro
Összesen 1459 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    98.6 g

Zsír

  • Összesen
    473.1 g
  • Telített zsírsav
    198 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    114 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    135 g
  • Koleszterin
    1080 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3730.1 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    177 mg
  • Kálcium
    673 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    656 mg
  • Foszfor
    1848 mg
  • Nátrium
    318 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    13 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    696.3 g
  • Cukor
    302 mg
  • Élelmi rost
    39 mg

VÍZ

  • Összesen
    273.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2306 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    83 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    597 micro
  • Kolin:
    543 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2259 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    570 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    581 micro
Összesen 7296 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    28.6 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    225.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    112 mg
  • Nátrium
    19 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.1 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    16.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    139 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    137 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    35 micro
Összesen 441 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A csokoládébevonathoz

Elkészítés

A tésztához

  1. Az élesztőt a tejjel és a cukorral felfuttatjuk. A lisztet elmorzsoljuk a vajjal, beletesszük a porcukrot, a tojást és a felfuttatott élesztőt, és összegyúrjuk. Ruganyos tésztát kapunk, amit letakarva nagyjából fél órán át pihentetünk.
  2. Pihentetés után a tésztát három részre osztjuk, amelyeket egyenként kinyújtunk. Az első lapot a kivajazott és kilisztezett tepsibe fektetjük, majd megkenjük a lekvár felével, és megszórjuk a cukros dió felével. Erre ráhelyezzük a második kinyújtott lapot, majd újra lekvár és dió jön. A tetejére kerül a harmadik lap, amit megszurkálunk villával. 1 óráig pihentetjük.
  3. Pihentetés után a tészta tetejét megkenjük a tojássárgájával, majd előmelegített sütőben 180 fokon készre sütjük.
  4. A csokoládébevonathoz a csokit vízgőz fölött az étolajjal felolvasztjuk, majd vékonyan a kihűlt tésztára kenjük.
  5. Meleg késsel, óvatosan szeleteljük, hogy a csokoládé ne törjön meg a tetején.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 38x24x6
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 59
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 10292
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 10.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Életem első zserbója!:) A párom kedvéért készült, aki egyébként nem nagyon szereti a diós süteményeket! A zserbó ennek ellenére az egyik kedvence!:) Nagy sikerem lett vele, és örülök, hogy első nekifutásra ilyen jól sikerült!!!

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A csokoládébevonathoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!