r
Nosalty Logó

Zöldséges pulykajavaleves

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Vicikó
Zöldséges pulykajavaleves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 350 kcal
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 2095 kcal
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 104 kcal
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28.2 g

Zsír

  • Összesen
    17.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    95 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    644.4 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    80 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    59 mg
  • Foszfor
    316 mg
  • Nátrium
    145 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.7 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    244.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    216 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    42 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    58 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    856 micro
  • β-karotin
    2133 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    344 micro
Összesen 350 kcal
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    169.3 g

Zsír

  • Összesen
    104 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    52 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    568 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3866.3 g
  • Cink
    28 mg
  • Szelén
    218 mg
  • Kálcium
    477 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    351 mg
  • Foszfor
    1898 mg
  • Nátrium
    869 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    94.3 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    1468.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1296 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    93 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    253 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    29 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    347 micro
  • Kolin:
    77 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    5133 micro
  • β-karotin
    12800 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    2063 micro
Összesen 2095 kcal
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.5 g

Zsír

  • Összesen
    5.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    194.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    96 mg
  • Nátrium
    44 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    73.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    65 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    258 micro
  • β-karotin
    644 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    104 micro
Összesen 104 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A megtisztított vöröshagymákat finomra vágjuk, és az olajon üvegesre pirítuk.
  2. Rárakjuk a kb. 2 cm-es kockákra vágott húst, és fehéredésig pirítjuk.
  3. Rádobjuk a babérlevelet, a tárkonyt, borsozzuk, kicsit sózzuk, kevés vizet öntünk alá, és lefedve közepes lángon a húst félpuhára pároljuk. Ha közben elfőné a levét, bort öntünk alá.
  4. Közben megtisztítjuk a zöldségeket, amiket kockára felvágunk. Mikor a hús már majdnem puha, hozzáadjuk a zöldségeket, a zöldbabot és az átnyomott fokhagymát is, és felöntjük kb. 2- 2,5 l forró vízzel.
  5. Ízesíthetjük még sóval, borssal, kicsit felfrissíthetjük kis tárkonnyal.
  6. Összeforraljuk, és addig főzzük, míg a zöldségek is megfőnek.
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 114
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 10798
  • Feltöltés dátuma: 2011. november 30.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Zöldséges pulykajavaleves
Vicikó 251 recept

Egy-két éve találtam a receptjét egy főzős újságban. Andrejszki Kata népi iparművésznő receptje. (7 gyermek édesanyja!) Rögtön szimpatikus lett, és elkészítettem. Nagyon finom a babérlevél, a bor együtt, és aztán még a többi remek íz... Már többször megfőztem, mindig jól esik. Szerintem gyorsan elkészül, és már csak egy nagyon könnyű második fogást kell kitalálnunk utána... :-) , de lehet, hogy nem is fontos.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!