r
Nosalty Logó

Zöldséges-csirkés penne tepsiben sütve

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Sheilagold
Zöldséges-csirkés penne tepsiben sütve
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 12% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 714 kcal
  • 12% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 4286 kcal
  • 12% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 183 kcal
  • 12% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    45 g

Zsír

  • Összesen
    24.3 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    134 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1633.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    81 mg
  • Kálcium
    419 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    127 mg
  • Foszfor
    646 mg
  • Nátrium
    350 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    79.1 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    229.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    217 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    246 micro
  • Kolin:
    124 mg
  • Retinol - A vitamin:
    201 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    194 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    6885 micro
  • Lut-zea
    752 micro
Összesen 714 kcal
  • 12% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    269.8 g

Zsír

  • Összesen
    145.7 g
  • Telített zsírsav
    78 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    806 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9802.1 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    488 mg
  • Kálcium
    2512 mg
  • Vas
    30 mg
  • Magnézium
    764 mg
  • Foszfor
    3874 mg
  • Nátrium
    2102 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    474.6 g
  • Cukor
    84 mg
  • Élelmi rost
    38 mg

VÍZ

  • Összesen
    1378.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1303 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    80 mg
  • D vitamin:
    63 micro
  • K vitamin:
    180 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    95 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1474 micro
  • Kolin:
    744 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1206 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1164 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    41312 micro
  • Lut-zea
    4515 micro
Összesen 4286 kcal
  • 12% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.4 g

Zsír

  • Összesen
    6.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    415 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    106 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    164 mg
  • Nátrium
    89 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.1 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    55 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    62 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    51 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    49 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1749 micro
  • Lut-zea
    191 micro
Összesen 183 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Csirkemellet felvágjuk csíkokra vagy kockákra. A zöldségeket ízlés szerint felaprítjuk. (Én a hagymát négy részre vágom, majd vékony szeletekre, a padlizsánt szintén. Az újhagymát karikákra, a cukkinit pedig félbe, és úgy szeletekre.)
  2. Egy nagy serpenyőbe beledobjuk a hagymát, és az újhagymát és olíva olajon vagy kókusz olajon üvegesre pirítjuk. Ha kész, akkor mellé rakjuk a cukkinit és a padlizsánt. Alaposan megborsozzuk, és megsózzuk. Közben felrakunk vizet a tésztának.
  3. Amikor kissé megfonnyadt, az összes zöldség mellé dobjuk a felaprított csirkemellet, és újra megsózzuk, megborsozzuk az egészet. Ha a csirke már kifehéredett szépen, akkor hozzáadunk egy kis szárított paradicsomot, ízlés szerinti méretre vágva, majd hozzá öntjük lassan a fél liter főzőtejszínt.
  4. A sajtokat lereszeljük egy tálba, és kb. a negyedét hozzáadjuk. Ha a tejszín kevésnek bizonyul, bátran lehet még hozzáadni, a lényeg, hogy ne álljon egybe a szósz, hanem inkább folyékonyabb legyen. Ha szükséges, még adjunk hozzá borsot és sót, az ínyencek beledobhatnak egy kis friss petrezselymet is.
  5. Amikor a tészta megpuhul, leszűrjük, és egy jénaiba rakjuk. Erre öntsük rá, a már elkészült tejszínes csirkés-zöldséges egyveleget. A tálba jól összekeverjük, és lefedve sütőbe rakjuk.
  6. 180 fokon, légkeverésessel, 20 percig lefedve, majd 20 perc után vegyük le a tetejét, szórjuk rá a megmaradt sajtot, és újabb 10 percet adjunk neki fedő nélkül, amíg a sajt megpirul kicsit.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30x20x10
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 90
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 7823
  • Feltöltés dátuma: 2015. november 21.

Ajánló

A parmezánból kisebb adag kell, de mellé szinte bármilyen sajt mehet, trappista, edami, gorgonzola. ízlés szerint válasszuk ki. :) Tökéletes vega kaja is lehet, ha a csirkemellet kihagyjuk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Zöldséges-csirkés penne tepsiben sütve
Sheilagold 8 recept

Egy étteremből rendeltünk egy kemencés-zöldséges penne nevű ételt. Én régen tartózkodtam a zöldségektől, ezért nagy szó volt, hogy ez a vega kaja így ízlett. Elkészítettem a saját verziómat. :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!