Zabpelyhes-mákos keksz recept

Zabpelyhes-mákos keksz
Zabpelyhes-mákos keksz
30 perc / előkészület: 10 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Már nagyon sokszor megsütöttem... és minden alkalommal másmilyen volt, mert mindig másfajta szárított gyümölcs volt benne... Eleinte nem is tettem bele sem mazsolát, sem vörösáfonyát, ugyanis az eredeti recept nem tartalmazott semmi ilyet... Egyszerűen imádom benne viszont a mákot, előfordult, hogy nem volt otthon zabpehely, csak epres müzli, az aztán kivételesen jóra sikeredett.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Kiváló utazáshoz, mert sokáig eláll!!! Mi hamuban sültnek neveztük el.

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek, karácsonyi édességek, szilveszter
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
szakács elkészítette: család kedvence receptek
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

mákos keksz, zabpelyhes keksz, mákos keksz zabpehellyel, cookie
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hozzávalókat összekeverjük, 1/2 órát pihentetjük.
  2. Majd golyókat formálunk belőlük és sütőpapírral kikent tepsibe rakjuk, vizes kanál hátával kekszformára lapítjuk.
  3. Megszórjuk szezámmaggal, és világosbarnára sütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • költség: 600 Ft
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 8 482
elküldve: 2
receptkönyvben: 216
elkészítve: 7/12
Facebookon megjelent: -

szakács

labionda

Mióta szakács: 2011.12.09.
10 recept

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

atbano
atbano p, 2012-04-06 17:30

Nekem kissé töredezett, talán túl puha lett. A szódabikarbonát is érezni benne. :-(
De náluk azért így is elfogyott...

csikizsuzsa
csikizsuzsa v, 2013-01-13 14:42

Próbáld meg a szódabikarbónát pici citromlével meglocsolni.Elkezd pezsegni és rögtön tedd bele a masszába.

Timancs
Timancs szo, 2012-03-10 13:59

Most sütöm, de aszalt gyümölcsök és mák nélkül. Egy banánt törtem bele villával. Már nyersen is isteni volt a narancshéj, a narancslé és a banán zamata.
Talán rá sem ismernél a receptedre, pedig csak ennyit változtattam. Remélem készen is fini lesz!

labionda
labionda / labionda szo, 2012-03-10 15:29

Ez benne a jó, hogy bármivel meg lehet csinálni, csak tudni kell alkalmazni a dolgokat..nem fogod elhinni, de az enyém is mindig másmilyen..már rég eltértem az eredeti recepttől..kezdve a kukoricaliszttől az őrölt lenmagig..egyszóval mindenhogyan más..de mindig ízlik a családnak..
Jó étvágyat hozzá..

mannika1
Mannika / mannika1 szo, 2012-02-18 10:54

Most sütöttem meg.
Nagyon finom lett.
Nem volt itthon mákom, csak diót daráltam bele.
A család szerint jó így is.

labionda
labionda / labionda szo, 2012-02-18 11:02

Szia Mannika1,
szerintem sem rontja el..ső!!!!
...nálunk óriási sikere van..azért sütöm, hogy legyen valami, amihez nyúlunk ínség idején..de ezt soha nem éri meg..idejekorán elfogy..a diós variációt én is megpróbálom majd..csakhát nekem a dió általában máshoz kell.. köszi az ötletet:)

792