Zabkása fahéjas ringlóval recept

Zabkása fahéjas ringlóval
Zabkása fahéjas ringlóval
10 perc / előkészület: 5 perc főzés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (23)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a finomság kiváló reggelire vagy akár uzsonnára. Nagyon gyorsan elkészíthető, és rengeteg rostot tartalmaz, ami kiváló az emésztés szempontjából. Akik diétáznak, ők a cukrot helyettesíthetik mézzel vagy édesítőszerrel, valamint akár a tejet is el lehet hagyni, amit  vízzel lehet helyettesíteni a főzés során.

hozzávalók / 1 adag

Zabkása:

  • 1 kávéscsésze zabpehely (kb. 6 dkg)
  • 1 dl tej
  • 1 dl víz
  • 1 ek cukor vagy méz

Ringlószósz:

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, reggeli, tízórai, uzsonna, vacsora
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
adag: 1 főre
elkészítési idő: 5-15 perc
szezon: bármikor
kategória: édes krém
nehézség: könnyű
vegetáriánus: lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

szilvaöntetes zabkása, zabkása szilvaöntettel, szilvaszószos zabkása
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zabpelyhet egy lábosba tesszük, majd hozzáadjuk a tejet, vizet és a cukrot. Közepes lángon kevergetjük, míg nem kezd besűrűsödni. Ha túl kevésnek tűnik a folyadék alatta, akkor tegyünk még hozzá egy kevés tejet, és addig főzzük, míg meg nem puhul a zabpehely (kb 3-4 perc).
  2. Egy másik edényben a vajat megolvasztjuk, és rádobjuk az összevágott szilvát, megszórjuk a vaníliás cukorral. Folyamatos kevergetés mellett addig főzzük, míg meg nem puhul a gyümölcs, és nem kezd lekvár állaga lenni. Mikor már majdnem kész van, megszórjuk ízlés szerint fahéjjal.
  3. Az elkészült zabkását egy tálba tesszük, és ráhalmozzuk a fahéjas ringlót. Melegen vagy hidegen egyaránt fogyaszthatjuk.
  • költség: 100 Ft

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 17
össznézettség: 42 318
elküldve: 10
receptkönyvben: 689
elkészítve: 48/50
Facebookon megjelent: 1

szakács

Gigimiu

Mióta szakács: 2013.03.31.
16 recept

Hozzászólások (23)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

higgins79
Macsek / higgins79 p, 2014-10-31 23:10

Tényleg gyors - nekem kb. 5 perc volt - és finom :) De én már kész meggyszósszal ettem, isteni azzal is. Köszönöm az ötletet!

MSE70
MSE70 szo, 2014-09-27 20:24

A szósz nagyon finom, és kiválóan illik a zabkásához. Nagyon jók az ilyen egyszerű de nagyszerű receptek! Érdekes, hogy az alma- és meggyszósz évtizedekig tartó készítése során ez miért nem jutott az embernek magától eszébe? Na de pont ezért jó ez az oldal. Úgyhogy köszi az ötletet!

bafonisa
bafonisa v, 2014-09-07 07:18

Szia én ezt kipróbáltam és nekem nagyon ízlett ,azóta már sokszor csináltam.Üdv.Kati.

gigimiu
Gigimiu / gigimiu k, 2014-09-16 09:14

Kedves Kati! Köszi hogy kipróbáltad a receptet! Örülök hogy elnyerte a tetszésedet! :)

gigimiu
Gigimiu / gigimiu sze, 2013-07-03 21:22

Szia!
Körülbelül 6 dkg! Köszönöm az észrevételed, majd kiegészítem a receptet! :) Főztem már olyan zabpehelyből ami kevesebb folyadékot tudott felszívni, meg olyanból is, ami csak úgy szívta magába a nedvességet! Ha esetleg túl sok lenne alatta a folyadék, akkor adj még hozzá egy pici zabpelyhet, vagy ellenkező esetben némi folyadékot, de remélem ezzel az aránnyal sikerül elkészítened! :) Ha esetleg lesz időd, akkor megosztanád kérlek a tapasztalataidat hogy hogy sikerült? Előre is köszönöm!

bacver
bacver / bacver sze, 2013-07-03 17:58

Szia! Nagyon tetszik a recepted, csak annyit szeretnék kérdezni, hogy a kávéscsésze, az mekkora csésze, mert több méret is létezik belőle. Vagy esetleg nem tudnád lemérni, hogy kb. hány gramm kell a zabpehelyből? Köszönöm előre is! Vera

gigimiu
Gigimiu / gigimiu cs, 2013-07-04 18:01

Szia!
Körülbelül 6 dkg! Köszönöm az észrevételed, majd kiegészítem a receptet! :) Főztem már olyan zabpehelyből ami kevesebb folyadékot tudott felszívni, meg olyanból is, ami csak úgy szívta magába a nedvességet! Ha esetleg túl sok lenne alatta a folyadék, akkor adj még hozzá egy pici zabpelyhet, vagy ellenkező esetben némi folyadékot, de remélem ezzel az aránnyal sikerül elkészítened! :) Ha esetleg lesz időd, akkor megosztanád kérlek a tapasztalataidat hogy hogy sikerült? Előre is köszönöm