r
Nosalty Logó

Vörösboros-tejfölös bableves tarjával

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Hobbychef
Vörösboros-tejfölös bableves tarjával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Bableveshez

Csipetkéhez

Összesen 954 kcal
  • 9% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Bableveshez

Csipetkéhez

Összesen 2859 kcal
  • 9% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Bableveshez

Csipetkéhez

Összesen 148 kcal
  • 9% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    48.1 g

Zsír

  • Összesen
    33.8 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    80 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2879.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    338 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    226 mg
  • Foszfor
    530 mg
  • Nátrium
    1735 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    110.3 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    347.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    498 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    46 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    84 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    405 micro
  • Kolin:
    138 mg
  • Retinol - A vitamin:
    66 micro
  • α-karotin
    1717 micro
  • β-karotin
    4323 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    1544 micro
  • Lut-zea
    385 micro
Összesen 954 kcal
  • 9% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    144.3 g

Zsír

  • Összesen
    101.3 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    239 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8638 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    94 mg
  • Kálcium
    1014 mg
  • Vas
    33 mg
  • Magnézium
    677 mg
  • Foszfor
    1591 mg
  • Nátrium
    5206 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    331 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    61 mg

VÍZ

  • Összesen
    1042.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1495 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    138 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    252 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1214 micro
  • Kolin:
    414 mg
  • Retinol - A vitamin:
    198 micro
  • α-karotin
    5150 micro
  • β-karotin
    12969 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    4633 micro
  • Lut-zea
    1154 micro
Összesen 2859 kcal
  • 9% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    5.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    442.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    82 mg
  • Nátrium
    267 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    62 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    264 micro
  • β-karotin
    665 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    237 micro
  • Lut-zea
    59 micro
Összesen 148 kcal

Hozzávalók

Bableveshez

Csipetkéhez

Elkészítés

Bableveshez

  1. A tarját kisebb szeletekre vágjuk, és beáztatjuk. A babot megmossuk, és ugyancsak beáztatjuk.
  2. Másnap a hagymákat apróra vágjuk. A répát, petrezselyemgyökeret, a zellergumót és a krumplit megpucoljuk. A répákat, petrezselyemgyökeret hosszában kettévágjuk, és daraboljuk, a zellergumót négybe vágjuk. A paradicsomot cikkekre, a paprikát karikákra, a krumplit kockára, a petrezselyem és zellerleveleket nagyobb darabokra vágjuk.
  3. Egy edényben kevés olajon megdinszteljük a hagymát, rátesszük a tarjadarabokat és a kolbászkarikákat, majd a zöldségeket és a babot, fűszerezzük.
  4. Felöntjük vízzel, és félpuhára főzzük. Ekkor beletesszük a krumplit is.
  5. Majd meggyúrjuk a csipetke tésztáját.
  6. A végén öntünk bele vörösbort, belecsipkedjük a tésztát, és behabarjuk lisztes tejföllel.
  7. Tálaláskor egy tányérba merjük a levest, teszünk rá tejfölt, szórunk rá petrezselyemlevelet, és díszítjük chilipaprikával.
  • Receptkönyvben: 92
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4285
  • Feltöltés dátuma: 2013. szeptember 12.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Hobbychef 738 recept

Bableves télen-nyáron.

Hozzávalók

Bableveshez

Csipetkéhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!