Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vörösboros-tejfölös bableves tarjával

Vörösboros-tejfölös bableves tarjával
Vörösboros-tejfölös bableves tarjával
60 perc / előkészület: 15 perc főzés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Bableves télen-nyáron.

hozzávalók / 3 adag

Bableveshez

Csipetkéhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tarját kisebb szeletekre vágjuk, és beáztatjuk. A babot megmossuk, és ugyancsak beáztatjuk.
  2. Másnap a hagymákat apróra vágjuk. A répát, petrezselyemgyökeret, a zellergumót és a krumplit megpucoljuk. A répákat, petrezselyemgyökeret hosszában kettévágjuk, és daraboljuk, a zellergumót négybe vágjuk. A paradicsomot cikkekre, a paprikát karikákra, a krumplit kockára, a petrezselyem és zellerleveleket nagyobb darabokra vágjuk.
  3. Egy edényben kevés olajon megdinszteljük a hagymát, rátesszük a tarjadarabokat és a kolbászkarikákat, majd a zöldségeket és a babot, fűszerezzük.
  4. Felöntjük vízzel, és félpuhára főzzük. Ekkor beletesszük a krumplit is.
  5. Majd meggyúrjuk a csipetke tésztáját.
  6. A végén öntünk bele vörösbort, belecsipkedjük a tésztát, és behabarjuk lisztes tejföllel.
  7. Tálaláskor egy tányérba merjük a levest, teszünk rá tejfölt, szórunk rá petrezselyemlevelet, és díszítjük chilipaprikával.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 229
elküldve: 1
receptkönyvben: 100
elkészítve: 2/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Hobbychef

Mióta szakács: 2013.06.27.
738 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

vörösboros tejfölös bableves füstölt tarjával, csípős kolbásszal, csipetkével, vörösboros bableves csipetkével, tarjás bableves csipetkével

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

952
füstölt-főtt tarja 20 dkg
csípős kolbász 10 dkg
fejtett bab 25 dkg
vöröshagyma 1 nagy db
fokhagyma 3 gerezd
sárgarépa 2 közepes db
fehérrépa 1 közepes db
zeller 1 közepes db
újkrumpli 10 dkg
paradicsom 1 nagy db
hegyes erős paprika 1 közepes db
chili 2 db
zellerlevél 1 db
petrezselyem 5 szál
olívaolaj 1 ek
vörösbor 1 dl
fekete bors 1 teáskanál
csípős fűszerpaprika 1 teáskanál
őrölt fűszerkömény 1 kávéskanál
finomliszt 1 csapott ek
tejföl 1 dl
tojás 1 db
finomliszt 10 dkg
0 ízlés szerint