Túrós-pudingporos liszt nélküli süti recept

Kalória?
Túrós-pudingporos liszt nélküli süti
Túrós-pudingporos liszt nélküli süti
receptkönyvben hozzászólások (57)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a süti az Iza tantis sütim és egy máshol látott ötlet eredménye. Ez utóbbi az volt, hogy a sütibe liszt helyett pudingpor kerül. Az alapreceptemet kicsit feltupíroztam és ez lett belőle.
Bátorságomra jellemző :), hogy első alkalommal ajándékba vittem, vagyis nem tudtam megkóstolni. Akkor nyugodtam meg, amikor telefonáltak, hogy azonnal áruljam el, hogyan készült, mert annyira finom. Azóta - ahogy már írtam is - nagy sláger.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Mindig, ha könnyű, finom, túrós sütire vágyunk, lehetőleg gyorsan. :)

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

liszt nélküli túrós süti
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A túrót áttörjük, a többi hozzávalóval összekeverjük, majd 15 - 20 percre a hűtőbe tesszük, hogy a gríz kissé megdagadjon.
  2. Közben a sütőt előmelegítjük 200 fokra.
  3. A masszát kimargarinozott, prézlivel meghintett tepsibe öntjük. 10 percig hagyjuk ezen a hőfokon, majd 175 fokra levéve a kb. 1/4 óra alatt tűpróbáig sütjük.
  4. Még melegen meghintjük porcukorral, és kihűlés után szeleteljük.

  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 35 x 22 cm

statisztika

beküldve:
nézettség: 40 891
elküldve: 41
receptkönyben: 987
elkészítve: 19/40
Facebookon megjelent: -

szakács

Szabolcsi Ildikó

Mióta szakács: 2010.05.25.
20 recept

Hozzászólások (57)

öcsimama.45
öcsimama.45 szo, 2012-08-18 18:47

Kedves Ildikó! Hosszas keresgélés után akadtam a Te receptedre. Van a családom egyik tagja lisztérzékeny, és a süti hozzávalói között van búzadara, amit szintén nem fogyaszthat. Segíts nekem légy szíves, hogy mivel tudnám helyettesíteni a búzadarát? Szeretném meg sütni ezt a süteményt, az összetevők is szimpatikusak, de a sok pozitív vélemény is inspirál! Köszi, ha válaszolsz! Üdv: Marika

vighgabriella
vighgabriella szo, 2012-08-25 12:52

Szia! Én rizsdarával helyettesítettem a búzadarát, és isteni finom lett. Senkinek fel sem tűnt, hogy egyáltalán dara is van benne.

lotifut
Szabolcsi Ildikó / lotifut cs, 2012-08-23 12:22

Kedves Marika!
Most megfogtál... sajnos nem tudom - mert nem vagyok érintett -, hogy a búzadarát mivel lehet helyettesíteni. Ha megtudod, kérlek oszd meg velem/velünk is.
Üdvözlettel:
Ildi

öcsimama.45
öcsimama.45 cs, 2012-08-23 17:00

Köszönöm Ildikó a gyors válaszodat!
Egy receptgyűjtő ismerősöm javasolta, hogy a búzadara helyett kukorica darát tegyek bele. Hamarosan jön a lisztérzékeny családtagom /az Unokám Barátnője/ és kipróbálom kukorica darával! A kukorica prósza tésztája is hasonlóképp néz ki. Pozitívan állok a dologhoz és hiszem, hogy tökéletes lesz így is! Te mit szólsz hozzá? Üdv: Marika

hektorka
hektorka v, 2012-03-18 10:44

En is elkeszitettem, de nekem mäsnap hidegen, "összetöpörödve", kockära vägva volt a legfinomabb!! Az biztos,hogy meg elkeszitem mäskor is, a fiamnak is nagyon izlett. köszi!!

JADVIGA
JADVIGA v, 2012-03-11 12:44

Most szólok először hozzá, de ez a sütemény annyira finom és egyszerű, hogy nem tudtam magamban tartani és már többször meg is sütöttem - biztos a siker. Csak gratulálni tudok :):)

vena
vena szo, 2012-02-25 14:06

Újra megcsináltam. Most egy kis kajszi lekvárt kanalaztam a tetejére. Állati jó lett. Próbáljátok ki.

manócska2010
manócska2010 p, 2012-01-13 17:03

Elkészítettem és nagyon finom lett. Én 15 dkg cukrot tettem bele, mert édesszájúak vagyunk. :) Köszönet a receptért! Üdv Manó

Szőke Piroska
Szőke Piroska szo, 2011-12-17 15:16

Piroska55
Szeretném megsütni a liszt nélküli túrós sütit,de cukor helyett folyékony édesítővel szeretném megcsinálni.
Kérdésem,hogy a sütihez való cukormennyiséget mennyi édesítővel kell helyettesíteni ?
Köszönöm előre is a választ!
Kellemes ünnepeket kívánok előre is!!!

pintyöke72
pintyöke72 h, 2011-10-31 14:06

Nagyon finom a süti, már többször elkészítettem.Cujor helyett édesítővel - folyékonnyal.
A 6 ek. búzadara helyett én 6 ek. zabpehelylisztet tettem! A másik kísérletezésem,hogy utoljára kevertem bele a habbá vert tojásfehérjét.
Isteni,remegős, fogyókúrás sütike lett!
Nagyon köszi a receptet.

zafirov
zafirov h, 2011-09-26 11:24

Nem tudom, hogy mit rontottam el, de nekem kicsit ropog a fogam alatt a búzadara, pedig hagytam kellő ideig dagadni. Sztem ha legközelebb kihagyom belőle akkor sem történik semmi, mert a puding kellő keménységet ad neki. Végül is egész ehető.

lotifut
Szabolcsi Ildikó / lotifut h, 2011-09-26 18:54

Szia Zafirov!

.... nincs ötletem, hogy miért ropogott a fogad alatt a gríz...
Ha legközelebb kipróbálod e nélkül az összetevő nélkül, kérlek írd meg, hogy hogy sikerült!
Köszönöm! :)
Ildi

Kroton
Kroton h, 2011-06-13 18:23

Szerbusz!
Köszönjük szépen a receptet! =)
én csak gondolom, hogy finom lett, ugyanis mire odajutottam, hogy én is megkóstolom, addigra elfogyott a tepsinyi adag =)
További szerencsés főzőcskézést =)

lotifut
Szabolcsi Ildikó / lotifut h, 2011-06-13 19:59

Kedves Kroton!

Nagyon köszönöm, hogy elmesélted!
Remélem, hogy a legközelebbi adagból már Neked is jut. :)
Üdvözlettel:
Ildi

Verano
Verano szo, 2011-03-26 18:45

Egész fini én mintha érezném a pudingport és kevésnek tartom a cukrot!!!! De legközelebb több cukrot teszek bele. De fini alig hült meg fele elfogyott.....................

lotifut
Szabolcsi Ildikó / lotifut szo, 2011-03-26 19:06

Szia Verano!
... azért örülök, hogy még melegen is ennyire ízlik. :)
Tudod azt szoktam mondani, hogy bátran lehet kísérletezni! Ha Te ebből a receptből valami újat alkotsz (akár az arányok változtatásával is) az szerintem csak jó lehet.
Gondolkodom, hogy miért érezheted a pudingport? Van egy üzlethálózat. Annak van egy pudingpora, ami 22.- Ft-ba kerül. Én azt használom.

Verano
Verano szo, 2011-03-26 19:20

Szia

Én imádok kísérletezni, ami sokszor nem jó! Párom szerint. Sok hagyományos kaját variálok, de már megjegyeztem a hagyományos az hagyományoz, de azokon kívül imádok sütni főzni!

A végén az összhatás nagyon fini. A pudinpor tartja egyben vagyis nagyon nem értem a lényegét miért is van benne! Bocsi lehet amatőr kérdés, de 28 évemmel még nem vagyok rutinos! :-) Csak lelkes!

22,-????? Az jó! Még olyat nem láttam.......

lotifut
Szabolcsi Ildikó / lotifut sze, 2011-04-06 07:53

Szia Verano!
Picit megkésve a válasz, bocs! :)
Ha én most élelmiszer vegyész lennék, akkor biztosan nagyon sok és okos dolgot mondhatnék Neked a liszt helyett pudingporról, de sajnos nem vagyok. Ezért a javaslatom annyi, hogy próbáld meg így és úgy. Amelyik jobban ízlik a Családodnak, az legyen a befutó.
A 22.- Ft, sajnos már 29.- lett, de továbbra is ezzel készítem. :)
Üdvözlettel:
Ildi

debmo
Debmo / debmo p, 2011-03-25 17:50

Szia Ildi!
A süti beváltotta a hozzá fűzött reményeket, nagyon isteni lett. Mégy egyszer gratula hozzá, és a másik recidet is ki fogom próbálni, a túró és a mazsola már meg van hozzá. Várom a többi alkotásod, előre is sok sikert.

lotifut
Szabolcsi Ildikó / lotifut p, 2011-03-25 18:46

Kedves Debmo!
Köszönöm! Örülök, hogy sikerült és ízlett a süti!
Van még pár recept az oldalamon, de igyekszem újakat is feltenni. Köszönöm a bizalmat! :)
Jó pihenést a hétvégére!
Ildi

debmo
Debmo / debmo p, 2011-03-25 07:35

Kedves Ildikó!
Köszönöm a receptet, ma el fogom készíteni.Nagyon szeretem a túrós sütiket, főleg ha könnyen elkészíthető, az olvasottakból gondolom, hogy finom is lehet. Majd megírom hogy ízlett.

Kat
Kat h, 2011-03-21 15:32

Köszi, köszi, köszi! Nagyon szeretem az ilyen sütiket! El is mentettem. Üdv.: Kata

vena
vena szo, 2011-03-19 21:11

megcsináltam, egyszerű és fincsi. köszi. :)

Spider1885
Spider1885 sze, 2011-02-09 09:13

Gratulálok a recepthez, nagyon finom lett. A hab belekeverésével kapcsolatban Jamie Olivernél láttam egy jó trükköt. Egy kisebb adagot simán belekeverünk, ettől lazább lesz a tészta, és utána már lehet nagy mozdulatokkal belekeverni a többit, úgy nem törik össze.

dobosiren
dobosiren h, 2011-01-24 19:39

Nagyon finom, egyszerű elkészíteni csak össze kell keverni és már is kész. Az ilyen egyszerű sütiket szeretem. A családomnak is nagyon ízlett.

mézesbödön
mézesbödön p, 2010-12-17 14:38

nagyon finom szuper egyszerű recept,én egy rész mézet is tettem bele a habos variációt utána olvastam
majd legközelebb úgy csinálom én is. köszönjük üdvözlet Ili

lotifut
Szabolcsi Ildikó / lotifut p, 2010-12-17 17:57

Kedves Mézesbödön!
Kedves Ili!
Nagyon köszönöm! Őszintén örülök, hogy ízlett és hogy hozzátetted magad. :)
Legközelebb én is megpróbálom mézzel. Gondolom így kevesebb cukrot használtál. Ugye?
Örömteli napokat kívánok!
Ildi

Zit
Zit / Zit szo, 2010-11-20 21:34

Kedves Lotifut! Na eeeezt ki kell próbálnom!!! :-))) Nyami! Na jó, már holnap megsütöm!

lotifut
Szabolcsi Ildikó / lotifut v, 2010-11-21 06:39

Kedves Zit!
:))) Nagyon örülök, hogy megtetszett a recept!
Viszont ... mivel általában soha nem készítek semmit pár alkalom kivételével mindig ugyan úgy :) ... szóval tegnap annyit módosítottam a recepten, hogy csak a tojások sárgáival kevertem ki a tészta alapját és a pihentetési idő után forgattam hozzá a három tojásfehérje - csipet sóval - keményre vert habját. A sütési idő nem változott, viszont a süti még könnyebb lett.

Zit
Zit / Zit v, 2010-11-21 08:30

Mmm, de jóóó!! :-)) Egy gondom van ezzel: képzeld, olyan béna vagyok a fehérjehab keverésében, mindig ripityára töröm, ha meg mégsem, akkor egyben maradnak a tésztában jó nagy habdarabok, amitől élvezhetetlen. :-((( Ez a művelet az egyik mumusom (mint varrásnál a cipzár bevarrás). Pedig olyan jók az így készült sütik!

lotifut
Szabolcsi Ildikó / lotifut v, 2010-11-21 10:56

Kedves Zit!
Ne aggódj! Nekem a varrás fogalma a mumus. Egyszer egy varrótanfolyamon - értsd felügyelet mellett - voltam képes egy zsebet fordítva bevarrni. :)
Egyébként ezt a "jajcsakafehérjehabösszenetörjön" dolgot nem értem! Hát valahogy csak bele kell keverni! Ha pedig belekeverem, akkor az bizony össze is törik. Ezt a gondolatot tovább folytatva, nem szoktam aggódni. :) Szerintem a lényeg az, hogy lehetőleg minél kevesebb levegőt veszítsünk el a habból. (Elárulom, hogy tegnap nekem is maradt egészben hab, de úgy vágtam fel a sütit, hogy szinte észre sem lehetett venni.) :)))

Zit
Zit / Zit h, 2010-11-22 08:57

Köszi, Ildi, most azért megnyugtattál. :-) Akkor nekibátorodom, és én is így fogom elkészíteni. Remélhetőleg minél előbb! :-))

il-di.
Il-di. / il-di. v, 2010-11-07 13:33

Na, nem voltam rest visszajönni és megírni, hogy nagyon finom sütit ettünk, Neked hála! :) Imádom az ilyen finom, egyszerű dolgokat! Üdv.: Ildi

Legfrissebb cikkek

Karfiolkenyér és brokkolipizza
Karfiolkenyér és brokkolipizza
A konyhai aprítógépben mini darabokra szecskázott karfiolból és brokkoliból fantasztikus finomságokat készíthetünk liszt hozzáadása nélkül is!
Így fogj férjet tatárbeefsteakkel!
Így fogj férjet tatárbeefsteakkel!
Illetve, így ne fogj. Elmondok nektek egy történetet a tatár beefsteak-ről, de légyszi, kezeljétek bizalmasan, mert elég személyes!
624