Túrós-pudingporos liszt nélküli süti recept

Túrós-pudingporos liszt nélküli süti
Túrós-pudingporos liszt nélküli süti
receptkönyvben hozzászólások (57)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a süti az Iza tantis sütim és egy máshol látott ötlet eredménye. Ez utóbbi az volt, hogy a sütibe liszt helyett pudingpor kerül. Az alapreceptemet kicsit feltupíroztam és ez lett belőle.
Bátorságomra jellemző :), hogy első alkalommal ajándékba vittem, vagyis nem tudtam megkóstolni. Akkor nyugodtam meg, amikor telefonáltak, hogy azonnal áruljam el, hogyan készült, mert annyira finom. Azóta - ahogy már írtam is - nagy sláger.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Mindig, ha könnyű, finom, túrós sütire vágyunk, lehetőleg gyorsan. :)

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

liszt nélküli túrós süti
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A túrót áttörjük, a többi hozzávalóval összekeverjük, majd 15 - 20 percre a hűtőbe tesszük, hogy a gríz kissé megdagadjon.
  2. Közben a sütőt előmelegítjük 200 fokra.
  3. A masszát kimargarinozott, prézlivel meghintett tepsibe öntjük. 10 percig hagyjuk ezen a hőfokon, majd 175 fokra levéve a kb. 1/4 óra alatt tűpróbáig sütjük.
  4. Még melegen meghintjük porcukorral, és kihűlés után szeleteljük.

  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 35 x 22 cm

statisztika

beküldve:
nézettség: 39 549
elküldve: 41
receptkönyben: 977
elkészítve: 16/37
Facebookon megjelent: -

szakács

Szabolcsi Ildikó

Mióta szakács: 2010.05.25.
20 recept

Hozzászólások (57)

öcsimama.45
öcsimama.45szo, 2012-08-18 19:47

Kedves Ildikó! Hosszas keresgélés után akadtam a Te receptedre. Van a családom egyik tagja lisztérzékeny, és a süti hozzávalói között van búzadara, amit szintén nem fogyaszthat. Segíts nekem légy szíves, hogy mivel tudnám helyettesíteni a búzadarát? Szeretném meg sütni ezt a süteményt, az összetevők is szimpatikusak, de a sok pozitív vélemény is inspirál! Köszi, ha válaszolsz! Üdv: Marika

vighgabriella
vighgabriellaszo, 2012-08-25 13:52

Szia! Én rizsdarával helyettesítettem a búzadarát, és isteni finom lett. Senkinek fel sem tűnt, hogy egyáltalán dara is van benne.

lotifut
lotifutcs, 2012-08-23 13:22

Kedves Marika!
Most megfogtál... sajnos nem tudom - mert nem vagyok érintett -, hogy a búzadarát mivel lehet helyettesíteni. Ha megtudod, kérlek oszd meg velem/velünk is.
Üdvözlettel:
Ildi

öcsimama.45
öcsimama.45cs, 2012-08-23 18:00

Köszönöm Ildikó a gyors válaszodat!
Egy receptgyűjtő ismerősöm javasolta, hogy a búzadara helyett kukorica darát tegyek bele. Hamarosan jön a lisztérzékeny családtagom /az Unokám Barátnője/ és kipróbálom kukorica darával! A kukorica prósza tésztája is hasonlóképp néz ki. Pozitívan állok a dologhoz és hiszem, hogy tökéletes lesz így is! Te mit szólsz hozzá? Üdv: Marika

hektorka
hektorkav, 2012-03-18 11:44

En is elkeszitettem, de nekem mäsnap hidegen, "összetöpörödve", kockära vägva volt a legfinomabb!! Az biztos,hogy meg elkeszitem mäskor is, a fiamnak is nagyon izlett. köszi!!

JADVIGA
JADVIGAv, 2012-03-11 13:44

Most szólok először hozzá, de ez a sütemény annyira finom és egyszerű, hogy nem tudtam magamban tartani és már többször meg is sütöttem - biztos a siker. Csak gratulálni tudok :):)

vena
venaszo, 2012-02-25 15:06

Újra megcsináltam. Most egy kis kajszi lekvárt kanalaztam a tetejére. Állati jó lett. Próbáljátok ki.

manócska2010
manócska2010p, 2012-01-13 18:03

Elkészítettem és nagyon finom lett. Én 15 dkg cukrot tettem bele, mert édesszájúak vagyunk. :) Köszönet a receptért! Üdv Manó

lotifut
lotifutp, 2012-01-13 20:24

Kedves Manó!

Köszönöm, hogy ízlett és azt is, hogy ezt megosztottad! :)
Üdvözlettel:
Ildi

Szőke Piroska
Szőke Piroskaszo, 2011-12-17 16:16

Piroska55
Szeretném megsütni a liszt nélküli túrós sütit,de cukor helyett folyékony édesítővel szeretném megcsinálni.
Kérdésem,hogy a sütihez való cukormennyiséget mennyi édesítővel kell helyettesíteni ?
Köszönöm előre is a választ!
Kellemes ünnepeket kívánok előre is!!!

pintyöke72
pintyöke72h, 2011-10-31 15:06

Nagyon finom a süti, már többször elkészítettem.Cujor helyett édesítővel - folyékonnyal.
A 6 ek. búzadara helyett én 6 ek. zabpehelylisztet tettem! A másik kísérletezésem,hogy utoljára kevertem bele a habbá vert tojásfehérjét.
Isteni,remegős, fogyókúrás sütike lett!
Nagyon köszi a receptet.

lotifut
lotifuth, 2011-10-31 18:09

Kedves Pintyőke!
Nagyon szívesen! Örülök a sikerednek és az újításaidnak! :)

zafirov
zafirovh, 2011-09-26 12:24

Nem tudom, hogy mit rontottam el, de nekem kicsit ropog a fogam alatt a búzadara, pedig hagytam kellő ideig dagadni. Sztem ha legközelebb kihagyom belőle akkor sem történik semmi, mert a puding kellő keménységet ad neki. Végül is egész ehető.

lotifut
lotifuth, 2011-09-26 19:54

Szia Zafirov!

.... nincs ötletem, hogy miért ropogott a fogad alatt a gríz...
Ha legközelebb kipróbálod e nélkül az összetevő nélkül, kérlek írd meg, hogy hogy sikerült!
Köszönöm! :)
Ildi

Kroton
Krotonh, 2011-06-13 19:23

Szerbusz!
Köszönjük szépen a receptet! =)
én csak gondolom, hogy finom lett, ugyanis mire odajutottam, hogy én is megkóstolom, addigra elfogyott a tepsinyi adag =)
További szerencsés főzőcskézést =)

lotifut
lotifuth, 2011-06-13 20:59

Kedves Kroton!

Nagyon köszönöm, hogy elmesélted!
Remélem, hogy a legközelebbi adagból már Neked is jut. :)
Üdvözlettel:
Ildi

Verano
Veranoszo, 2011-03-26 19:45

Egész fini én mintha érezném a pudingport és kevésnek tartom a cukrot!!!! De legközelebb több cukrot teszek bele. De fini alig hült meg fele elfogyott.....................

lotifut
lotifutszo, 2011-03-26 20:06

Szia Verano!
... azért örülök, hogy még melegen is ennyire ízlik. :)
Tudod azt szoktam mondani, hogy bátran lehet kísérletezni! Ha Te ebből a receptből valami újat alkotsz (akár az arányok változtatásával is) az szerintem csak jó lehet.
Gondolkodom, hogy miért érezheted a pudingport? Van egy üzlethálózat. Annak van egy pudingpora, ami 22.- Ft-ba kerül. Én azt használom.

Verano
Veranoszo, 2011-03-26 20:20

Szia

Én imádok kísérletezni, ami sokszor nem jó! Párom szerint. Sok hagyományos kaját variálok, de már megjegyeztem a hagyományos az hagyományoz, de azokon kívül imádok sütni főzni!

A végén az összhatás nagyon fini. A pudinpor tartja egyben vagyis nagyon nem értem a lényegét miért is van benne! Bocsi lehet amatőr kérdés, de 28 évemmel még nem vagyok rutinos! :-) Csak lelkes!

22,-????? Az jó! Még olyat nem láttam.......

lotifut
lotifutsze, 2011-04-06 08:53

Szia Verano!
Picit megkésve a válasz, bocs! :)
Ha én most élelmiszer vegyész lennék, akkor biztosan nagyon sok és okos dolgot mondhatnék Neked a liszt helyett pudingporról, de sajnos nem vagyok. Ezért a javaslatom annyi, hogy próbáld meg így és úgy. Amelyik jobban ízlik a Családodnak, az legyen a befutó.
A 22.- Ft, sajnos már 29.- lett, de továbbra is ezzel készítem. :)
Üdvözlettel:
Ildi

debmo
debmop, 2011-03-25 18:50

Szia Ildi!
A süti beváltotta a hozzá fűzött reményeket, nagyon isteni lett. Mégy egyszer gratula hozzá, és a másik recidet is ki fogom próbálni, a túró és a mazsola már meg van hozzá. Várom a többi alkotásod, előre is sok sikert.

lotifut
lotifutp, 2011-03-25 19:46

Kedves Debmo!
Köszönöm! Örülök, hogy sikerült és ízlett a süti!
Van még pár recept az oldalamon, de igyekszem újakat is feltenni. Köszönöm a bizalmat! :)
Jó pihenést a hétvégére!
Ildi

debmo
debmop, 2011-03-25 08:35

Kedves Ildikó!
Köszönöm a receptet, ma el fogom készíteni.Nagyon szeretem a túrós sütiket, főleg ha könnyen elkészíthető, az olvasottakból gondolom, hogy finom is lehet. Majd megírom hogy ízlett.

lotifut
lotifutp, 2011-03-25 09:18

Kedves Debmo!
Köszönöm és kíváncsian várom a beszámolót. :)
Üdvözlettel:
Ildi

Ruszkicsaj
Ruszkicsajcs, 2011-03-24 14:36

Agyondícsért recept! Én is ki akarom most már próbálni...... :-))))

lotifut
lotifutcs, 2011-03-24 09:56

Kedves NoSalty!
Köszönöm!
Remélem sokak kedvence lesz ez a süti! :)

Kat
Kath, 2011-03-21 16:32

Köszi, köszi, köszi! Nagyon szeretem az ilyen sütiket! El is mentettem. Üdv.: Kata

vena
venaszo, 2011-03-19 22:11

megcsináltam, egyszerű és fincsi. köszi. :)

Spider1885
Spider1885sze, 2011-02-09 10:13

Gratulálok a recepthez, nagyon finom lett. A hab belekeverésével kapcsolatban Jamie Olivernél láttam egy jó trükköt. Egy kisebb adagot simán belekeverünk, ettől lazább lesz a tészta, és utána már lehet nagy mozdulatokkal belekeverni a többit, úgy nem törik össze.

lotifut
lotifutsze, 2011-02-09 10:43

Kedves Spider1885!

Köszönöm, hogy visszajeleztél! Örülök, hogy ízlett és köszönöm a javaslatot is. :)
Ildi

dobosiren
dobosirenh, 2011-01-24 20:39

Nagyon finom, egyszerű elkészíteni csak össze kell keverni és már is kész. Az ilyen egyszerű sütiket szeretem. A családomnak is nagyon ízlett.

lotifut
lotifutk, 2011-01-25 09:42

Kedves Dobosiren!
Köszönöm! :)
A receptjeim között találsz még könnyen elkészíthető sütiket. :)
Ildi

mézesbödön
mézesbödönp, 2010-12-17 15:38

nagyon finom szuper egyszerű recept,én egy rész mézet is tettem bele a habos variációt utána olvastam
majd legközelebb úgy csinálom én is. köszönjük üdvözlet Ili

lotifut
lotifutp, 2010-12-17 18:57

Kedves Mézesbödön!
Kedves Ili!
Nagyon köszönöm! Őszintén örülök, hogy ízlett és hogy hozzátetted magad. :)
Legközelebb én is megpróbálom mézzel. Gondolom így kevesebb cukrot használtál. Ugye?
Örömteli napokat kívánok!
Ildi

Zit
Zitszo, 2010-11-20 22:34

Kedves Lotifut! Na eeeezt ki kell próbálnom!!! :-))) Nyami! Na jó, már holnap megsütöm!

lotifut
lotifutv, 2010-11-21 07:39

Kedves Zit!
:))) Nagyon örülök, hogy megtetszett a recept!
Viszont ... mivel általában soha nem készítek semmit pár alkalom kivételével mindig ugyan úgy :) ... szóval tegnap annyit módosítottam a recepten, hogy csak a tojások sárgáival kevertem ki a tészta alapját és a pihentetési idő után forgattam hozzá a három tojásfehérje - csipet sóval - keményre vert habját. A sütési idő nem változott, viszont a süti még könnyebb lett.

Zit
Zitv, 2010-11-21 09:30

Mmm, de jóóó!! :-)) Egy gondom van ezzel: képzeld, olyan béna vagyok a fehérjehab keverésében, mindig ripityára töröm, ha meg mégsem, akkor egyben maradnak a tésztában jó nagy habdarabok, amitől élvezhetetlen. :-((( Ez a művelet az egyik mumusom (mint varrásnál a cipzár bevarrás). Pedig olyan jók az így készült sütik!

lotifut
lotifutv, 2010-11-21 11:56

Kedves Zit!
Ne aggódj! Nekem a varrás fogalma a mumus. Egyszer egy varrótanfolyamon - értsd felügyelet mellett - voltam képes egy zsebet fordítva bevarrni. :)
Egyébként ezt a "jajcsakafehérjehabösszenetörjön" dolgot nem értem! Hát valahogy csak bele kell keverni! Ha pedig belekeverem, akkor az bizony össze is törik. Ezt a gondolatot tovább folytatva, nem szoktam aggódni. :) Szerintem a lényeg az, hogy lehetőleg minél kevesebb levegőt veszítsünk el a habból. (Elárulom, hogy tegnap nekem is maradt egészben hab, de úgy vágtam fel a sütit, hogy szinte észre sem lehetett venni.) :)))

Zit
Zith, 2010-11-22 09:57

Köszi, Ildi, most azért megnyugtattál. :-) Akkor nekibátorodom, és én is így fogom elkészíteni. Remélhetőleg minél előbb! :-))

il-di.
il-di.v, 2010-11-07 14:33

Na, nem voltam rest visszajönni és megírni, hogy nagyon finom sütit ettünk, Neked hála! :) Imádom az ilyen finom, egyszerű dolgokat! Üdv.: Ildi

lotifut
lotifuth, 2010-11-08 09:56

Kedves Ildi!
Ilyen hozzászólásokért és sikerekért (is) érdemes! :)
Köszönöm!
Druszád:Ildi :)

Legfrissebb cikkek

5 tuti recept a hétvégi bográcsozáshoz
5 tuti recept a hétvégi bográcsozáshoz
Idén kegyesek hozzánk az égiek, mert az elmúlt évekkel ellentétben most rendre hétvégére köszönt be a jó idő, amit ajánlatos is kihasználni és a szabadban főzni!
Főzzünk együtt a gyerekekkel!
Főzzünk együtt a gyerekekkel!
Kisgyerekkel főzni valódi kihívást jelent a szülő számára, de egy kis rákészüléssel és egy igazán mély levegővétellel felejthetetlenné tehető mindkét fél számára.
Vakációzz otthon egy habcsóktortával!
Vakációzz otthon egy habcsóktortával!
A nyár tökéletes alkalom édességek készítésére: nemcsak a piacon található friss, színpompás gyümölcsök kavalkádja, de a rendelkezésünkre álló szabadidő mennyisége is segít.
631