Töltött sajtos cukkini csónakok recept

Töltött sajtos cukkini csónakok
Töltött sajtos cukkini csónakok
50 perc / előkészület: 10 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a recept azért fantasztikus, mert gyakorlatilag semmilyen receptben megadott mennyiséget nem kell betartani. Ha valaki több bacont, kevesebb hagymát, stb... szeretne hozzá tenni, ám legyen, nem lehet elrontani a végeredményt. A recept könnyen variálható ízlésünk, kedvünk és kamránk aktuális tartalma szerinti. Én a mai vacsoránkat a receptben megadott mennyiségekkel készítettem el, de lehet, hogy jövő héten már máshogy készítem.

hozzávalók / 2 adag

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
diéta: cukormentes, gluténmentes
nehézség: könnyű
szezon: nyár
adag: 2 főre
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

töltött cukkini, gombás-baconos cukkini
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A cukkinit hosszában ketté vágjuk, belsejét kanállal kikaparjuk, és apró darabokra vágjuk.
  2. Hagymát, bacont, gombát apró darabokra vágjuk, és kevés olívaolajon megdinszteljük, majd rádobjuk a cukkini felkockázott belsejét, és kb. 5 percig fedő nélkül kavargatva főzzük, hogy a zöldségekben levő nedvesség minél jobban elillanjon. Közben ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
  3. Egy kis pohár tejfölt két tojással elkeverünk, majd hozzáadjuk a zöldséges ragut. Az így kapott tölteléket a kis cukkini csónakokba kanalazzuk, és a tetejét gazdagon meghintjük reszelt sajttal (bármilyen típusú sajt lehet ízlésünknek megfelelően).
  4. A töltött cukkini csónakokat 180 fokon előmelegített sütőbe tesszük, és lefedve 30 percig, majd a fedetlenül 10 percig sütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 30x20 cm
  • költség: 600 Ft
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 173
elküldve: 0
receptkönyvben: 75
elkészítve: 6/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Kaporka2011

Mióta szakács: 2014.06.09.
12 recept

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

TR
TR h, 2015-08-03 11:46

Nagyon jó recept! Nagyon finom lett! Köszönöm!

525