r
Nosalty Logó

Töltött paprika Vircsikétől

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Vircsike
Töltött paprika Vircsikétől
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 994 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 3975 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 89 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    63.6 g

Zsír

  • Összesen
    36.6 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    142 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1598.1 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    69 mg
  • Kálcium
    161 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    198 mg
  • Foszfor
    819 mg
  • Nátrium
    329 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    110.7 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    827.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    257 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    303 mg
  • D vitamin:
    41 micro
  • K vitamin:
    52 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    183 micro
  • Kolin:
    272 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    137 micro
  • β-karotin
    2892 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    71910 micro
  • Lut-zea
    1051 micro
Összesen 994 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    254.2 g

Zsír

  • Összesen
    146.5 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    61 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    38 g
  • Koleszterin
    567 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6392.6 g
  • Cink
    26 mg
  • Szelén
    274 mg
  • Kálcium
    643 mg
  • Vas
    49 mg
  • Magnézium
    793 mg
  • Foszfor
    3277 mg
  • Nátrium
    1318 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    442.6 g
  • Cukor
    155 mg
  • Élelmi rost
    70 mg

VÍZ

  • Összesen
    3311.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    1026 micro
  • B6 vitamin:
    10 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    67 mg
  • C vitamin:
    1214 mg
  • D vitamin:
    162 micro
  • K vitamin:
    208 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    96 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    731 micro
  • Kolin:
    1088 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    548 micro
  • β-karotin
    11569 micro
  • β-crypt
    86 micro
  • Likopin
    287640 micro
  • Lut-zea
    4205 micro
Összesen 3975 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    3.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    142.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    73 mg
  • Nátrium
    29 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    74 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    23 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    259 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    6431 micro
  • Lut-zea
    94 micro
Összesen 89 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A paprikákat megmossuk és kicsumázzuk.
  2. A darált húsos töltelékhez összedolgozzuk az összes hozzávalót, a sűrített paradicsom kivételével, illetve 1 ek pirospaprika kivételével, amit a rántáshoz fogunk használni. (Ha valakinek a fűszerek mennyisége nem megfelelő, az igazíthatja a saját szája íze szerint is.)
  3. Minden paprikát ezzel a hústöltelékkel teljesen megtöltünk, és egy nagy lábasba tesszük őket, szépen egymás mellé, majd kezdjük az újabb réteget, és így haladunk, amíg el nem fogynak.
  4. Felöntjük a víz és a sűrített paradicsom keverékével (el kell lepnie), és feltesszük főni.
  5. Ellenőrizzük, hogy megfőtt-e már a töltelék. Ezt úgy tehetjük meg a legegyszerűbben, hogy a rizs puhaságát figyeljük. Ha kemény, akkor még főzzük, de ha már puha, akkor jó.
  6. Ha kész, berántjuk.
  7. A rántáshoz az olajon a lisztet megpirítjuk, levesszük a tűzről, és hozzákeverjük a plusz 1 ek pirospaprikát. Ezt a rántást öntjük a paprikánkra, majd folyamatosan keverjük, hogy nehogy összecsomósodjon.
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 39
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 10363
  • Feltöltés dátuma: 2014. június 07.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Töltött paprika Vircsikétől
Vircsike 18 recept

Nagyon szeretjük a töltött paprikát simán és úgy is, ha készül mellék köretként főtt krumpli is. A képen is látható változat most krumpli nélkül készült, de így is elfogyott mind egy szálig.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!