r
Nosalty Logó

Töltött csirkemell párolt zöldséggel

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
NS
Töltött csirkemell párolt zöldséggel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 13% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 552 kcal
  • 13% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 3306 kcal
  • 13% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 112 kcal
  • 13% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    54.3 g

Zsír

  • Összesen
    23.3 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    196 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2492.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    52 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    92 mg
  • Foszfor
    550 mg
  • Nátrium
    1732 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.9 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    325.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    311 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    77 micro
  • Kolin:
    234 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    1040 micro
  • β-karotin
    2666 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    3 micro
  • Lut-zea
    922 micro
Összesen 552 kcal
  • 13% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    325.8 g

Zsír

  • Összesen
    140 g
  • Telített zsírsav
    45 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    1178 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    14956.1 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    312 mg
  • Kálcium
    368 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    550 mg
  • Foszfor
    3298 mg
  • Nátrium
    10394 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    167.5 g
  • Cukor
    85 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    1952.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1866 micro
  • B6 vitamin:
    10 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    145 mg
  • D vitamin:
    142 micro
  • K vitamin:
    93 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    122 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    460 micro
  • Kolin:
    1404 mg
  • Retinol - A vitamin:
    268 micro
  • α-karotin
    6241 micro
  • β-karotin
    15998 micro
  • β-crypt
    176 micro
  • Likopin
    18 micro
  • Lut-zea
    5531 micro
Összesen 3306 kcal
  • 13% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.1 g

Zsír

  • Összesen
    4.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    510.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    112 mg
  • Nátrium
    354 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    64 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    213 micro
  • β-karotin
    546 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    189 micro
Összesen 112 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkemelleket bepácoljuk szójaszósz, reszelt fokhagyma és 1 fej reszelt vöröshagyma keverékébe min. 1 órára, lecsepegtetjük, késsel hosszában átszúrjuk, a belsejét is kikenjük a páclével, mesózzuk, megkenjük mustárral, megszórjuk petrezselyem- és zellerzölddel, belenyomjuk a kolbászdarabot, egy sárgarépát, fél főtt tojást, vékonyra szelt 1 fej vöröshagymát, egy pár szem mazsolát. Tetejét megsózzuk.
  2. Tepsire helyezzük, és előmelegített sütőben sütjük egy kevés olajon, és kb 1,5 dl levest is öntünk alá.
  3. Most elkészítjük a zöldséget: a maradék páclébe beletesszük a zöldborsót, kukoricát, gombát, felaprított sárgarépát, kevés mazsolát, öntünk hozzá szójaszószt, és összeforraljuk, hogy a zöldség puhuljon, felöntjük levessel, mikor kész, leszűrjük.
  4. A levet felforraljuk, ízesítjük gyömbérrel, egy kevés szegfűszeggel, besűrítjük 1 ek ételkeményítővel (kevés hideg vízben feloldjuk előtte).
  5. A vöröskáposztát vékonyra szeljük, forró serpenyőbe rakjuk, száraz fehérbort öntünk alá, 1 tk cukorral, csipetnyi sóval és csipetnyi feketeborssal ízesítjük. Kb 5 perc alatt kész.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 28
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 7781
  • Feltöltés dátuma: 2010. szeptember 24.

Ajánló

Fehér rizzsel, petrezselyemzölddel megszórva, nyers zöldséggel díszítve tálaljuk.  Száraz vagy félédes fehérbort vagy egy finom rosét ajánlok hozzá kísérőnek.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez a recept csak úgy lett kitalálva, de az egész családnak, sőt még a szakács szomszédomnak is ízlett.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk