Tökmagos-habos csokis finomság recept

Tökmagos-habos csokis finomság
Tökmagos-habos csokis finomság
45 perc / előkészület: 40 perc sütés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy új, nem hétköznapi finomság. Különleges vendégeknek, különleges alkalomra készült először.

hozzávalók / 4 adag

Tészta

Csokihab

Teteje

ajánlat

Nem egyszerű, igazán sütögetni szerető embereknek ajánlom, de ha egyszer rászoktatjuk ismerőseinket, mindig kérni fogják tőlünk!

receptjellemzők

szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
kategória: édes süti
nehézség: nehéz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
konyha: osztrák
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

csokis habroló, krémpite, habos süti, habos tökmagos desszert
Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta

  1. A sütőt előmelegítjük 170 C fokra, legjobb a légkeveréses sütő.
  2. A tökmagot megpirítjuk, majd diódarálóval ledaráljuk. A lisztet, tökmagot a porcukorral összekeverjük.
  3. A tojásokat válasszuk ketté, majd kemény habbá verjük a tojásfehérjéket, amihez egy csipetnyi sót adunk. Hozzáadjuk a langyos vajat, és óvatosan, laza mozdulatokkal hozzákeverjük a száraz hozzávalókat.
  4. A tepsibe sütőpapírt teszünk, és egy evőkanálnyi masszát szétkenünk korong formára a sütőpapíron. Előmelegített sütőben 4-5 percig sütjük.
  5. Amikor barnulni kezd a tészta kivesszük, és gyors mozdulatokkal feltekerjük egy henger alakú formára. Fontos a gyorsaság, mert a tészta még melegen alakítható, később törik. Hagyjuk, hogy kihűljön, majd óvatosan lehúzzuk le a henger alakú formáról.

Csokihab

  1. A tejszínhabot felverjük, és hozzákeverjük a gőz felett felolvasztott csokoládét.
  2. A csokis tejszínhabot beletöltjük habzsák segítségével.
  3. A végén magas kakaótartalmú csokoládét olvasztunk, és rácsorgatjuk a kész süteményekre. El is hagyható, de feldobja a süteményünket.
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 452
elküldve: 0
receptkönyvben: 34
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: 1

szakács

Paskó atya konyhája

Mióta szakács: 2014.10.02.
14 recept
hirdetés

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

575