r
Nosalty Logó

Töki pompos 9. - kukoricás

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Geleva
Töki pompos 9. - kukoricás
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
kenyérsütő
  • 8% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A kelt tésztához

A feltéthez

Összesen 987 kcal
  • 8% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A kelt tésztához

A feltéthez

Összesen 5927 kcal
  • 8% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A kelt tésztához

A feltéthez

Összesen 203 kcal
  • 8% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34.7 g

Zsír

  • Összesen
    55 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    150 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2601.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    53 mg
  • Kálcium
    446 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    78 mg
  • Foszfor
    532 mg
  • Nátrium
    1485 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    89.2 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    285.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    262 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    110 micro
  • Kolin:
    82 mg
  • Retinol - A vitamin:
    255 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    54 micro
  • β-crypt
    49 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    292 micro
Összesen 987 kcal
  • 8% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    208.3 g

Zsír

  • Összesen
    329.7 g
  • Telített zsírsav
    148 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    114 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    32 g
  • Koleszterin
    899 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    15607.6 g
  • Cink
    23 mg
  • Szelén
    319 mg
  • Kálcium
    2673 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    470 mg
  • Foszfor
    3190 mg
  • Nátrium
    8911 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    535.3 g
  • Cukor
    61 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    1712.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1570 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    89 mg
  • D vitamin:
    127 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    33 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    663 micro
  • Kolin:
    492 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1528 micro
  • α-karotin
    40 micro
  • β-karotin
    324 micro
  • β-crypt
    292 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1752 micro
Összesen 5927 kcal
  • 8% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    11.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    534.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    92 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    109 mg
  • Nátrium
    305 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    54 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    52 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    60 micro
Összesen 203 kcal

Hozzávalók

A kelt tésztához

A feltéthez

Elkészítés

A kelt tésztához

  1. Kenyérsütő gépbe rakjuk atésztához valókat a következő sorrendben:víz, cukor, só, liszttel elkevert főtt, áttört burgonya, majd rámorzsoljuk az élesztőt. Elindítjuk tészta programon, ami csak keleszt. Ha nincs ilyen gépünk, kézzel keverjük össze a hozzávalókat, jól kidolgozzuk és1 órát kelesztjükmeleg helyen.
  2. Közben a szalonnát felkockázzuk, a sajtot lereszeljük, a hagymát vékony karikára vágjuk.
  3. A tejfölbe keverjük a zúzott fokhagymát, pici sóvalízesíthetjük.
  4. A megkelt tésztát egy olajjal megkent gáztepsibe nyomkodjuk, hogy egyforma vastagságú legyen. Villával megszurkáljuk, előmelegített sütőbe tesszük, kb 5 percig elősütjük.
  5. Megkenjük a tetejét a fokhagymás tejföl 2/3 részével, rászórjuk a szalonnakockákat, a kukoricát, a hagymakarikákat. Megszórjuk reszelt sajttal, visszatesszük a sütőbeés kb. 20-25 percig sütjük, amíg szép színt kap.
  6. A sütőből kivéverövid ideigpihentetjük, így szebben lehet szeletelni. Tálaláskor meglocsolhatjuk a maradék tejföllel.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40x35x5
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 70
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 10686
  • Feltöltés dátuma: 2010. november 17.

Ajánló

Érdemes kipróbálni, talán a gyerkőcöknek kukoricával jobban bejön. Vendégvárónak is kitűnő, kevés macerával jár. 

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mindig tudtam, hogy a családomnak kicsit fura ízlése van. Ínyencek, és minél bonyolultabb, annál többször jöhet.:) Keverünk mindent mindennel, újítunk. De  én neveltem és kényeztettem őket, most már késő...:) A pompost mindig így kérik...nem is rossz.

Hozzávalók

A kelt tésztához

A feltéthez

Címlapról ajánljuk

További cikkek