r
Nosalty Logó

Tojásrántotta kolbásszal és hagymával

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
Nadika
Tojásrántotta kolbásszal és hagymával
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 485 kcal
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 971 kcal
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 184 kcal
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29.7 g

Zsír

  • Összesen
    37.8 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    540 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1519 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    91 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    299 mg
  • Nátrium
    1058 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    147.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    232 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    76 micro
  • Kolin:
    429 mg
  • Retinol - A vitamin:
    232 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    732 micro
Összesen 485 kcal
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    59.4 g

Zsír

  • Összesen
    75.7 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    1080 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3038 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    90 mg
  • Kálcium
    181 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    599 mg
  • Nátrium
    2116 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.7 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    294.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    465 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    152 micro
  • Kolin:
    858 mg
  • Retinol - A vitamin:
    465 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1464 micro
Összesen 971 kcal
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.2 g

Zsír

  • Összesen
    14.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    205 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    575.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    113 mg
  • Nátrium
    401 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    88 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    45 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    163 mg
  • Retinol - A vitamin:
    88 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    277 micro
Összesen 184 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Felszeljük apróra a hagymát, és szeletekre vágjuk a kolbászt.
  2. A tojásokat egy tálba beleütjük, megsózzuk, megborsozzuk és hozzáadjuk az ételízesítőt.
  3. Villával vagy kézi habverővel pár percig verjük, amíg jól összekeveredik a fehérje és a sárgája.
  4. Egy serpenyőbeolajat öntünk, és üvegesre pirítjuk a hagymát, majd hozzáadjuk a kolbászt.
  5. Ha kicsit megsült, akkor beleöntjük a tojásokat, és folyamatosan keverve készre sütjük.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 23
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 6364
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 27.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Legjobb teflonos serpenyőben sütni, akkor sokkal nehezebben ég (ragad) oda, és kevesebb olaj kell hozzá. Amikor az olajat öntjük, érdemes számolni a kolbász zsírjával, hogy ne legyen túl zsíros a végén.  

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!