r
Nosalty Logó

Tiramisus piskóta - Hamis tiramisu 3.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Tiramisus piskóta - Hamis tiramisu 3.
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
süti sütés nélkül
  • 10% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 400 kcal
  • 10% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 3198 kcal
  • 10% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 183 kcal
  • 10% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.1 g

Zsír

  • Összesen
    8.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    225 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    555.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    133 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    196 mg
  • Nátrium
    157 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    64.4 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    97 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    182 mg
  • Retinol - A vitamin:
    97 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    311 micro
Összesen 400 kcal
  • 10% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    120.7 g

Zsír

  • Összesen
    67.3 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    1800 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4445.7 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    234 mg
  • Kálcium
    1061 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    292 mg
  • Foszfor
    1570 mg
  • Nátrium
    1260 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    515.3 g
  • Cukor
    241 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    500.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    775 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    397 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    298 micro
  • Kolin:
    1452 mg
  • Retinol - A vitamin:
    774 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    46 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2486 micro
Összesen 3198 kcal
  • 10% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    3.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    102 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    252.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    89 mg
  • Nátrium
    72 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.3 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    44 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    83 mg
  • Retinol - A vitamin:
    44 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    141 micro
Összesen 183 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

Elkészítés

A piskótához

  1. Előre megsütünk egy sima 6 tojásos piskótát, amit megfelezve, alja és a teteje lesz a sütinknek.
  2. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját kikeverjük a cukorral, hozzáadjuk a lisztet és felöntjük a tejjel, csomómenetesre keverjük és felrakjuk főzni.
  3. Folyamatos kevergetés mellett addig főzzük, amíg puding sűrűségű nem lesz.
  4. A tojásfehérjét egy csipet sóval kézi mixerrel felverjük, félretesszük és készítünk 10-15 dkg cukorrból és annyi vízzből, hogy épp ne lepje el, cukorszirupot, úgy, hogy felfőzzük gyöngyözésig.
  5. Majd fogjuk a már felvert tojásfehérjehabot, és újból a mixerrel folyamatos keverés közben, lassan hozzáfolyatjuk a cukorsziorupot.
  6. Mivel még forró a szirup, növekedni fog a térfogata. Aztán a cukros fehérjét óvatosan hozzákeverjük a sárgájás pudinghoz. Közben elkészítjük a kávét és beleöntjük az Amarettót. A babapiskótákat belemártogatjuk, félretesszük, és a maradék likőrös-kávét a krémhez keverjük.
  7. Az előre megsütött piskóta egyik felét egy tepsibe fektetjük, meglocsoljuk egy kis Amarettóval (az íze kedvéért), rásimítjuk a krém egyharmadát és a beáztatott babapiskótával hosszában megrakjuk, hogy majd ha szeleteljük, szépen mutasson benne.
  8. Ezt beborítjuk a krém második harmadával, majd befedjük a piskótánk másik felével, és a tetejére kenem a maradék krémet kenjük. Megszórjuk átszitált kakaóval, és szeletelésig hűtőbe rakjuk.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x40x5
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 70
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 16559
  • Feltöltés dátuma: 2010. december 15.

Ajánló

Mindenkinek, aki szereti az édeset, kivétel a gyerekek, mert alkoholt tartalmaz.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A családi költségvetés nem mindíg engedi meg a méregdrága mascarpone megvásárlását. A lényeg: Amaretto! Bár ez sem egy olcsó mulatság, de csak egyszer kell megvenni és akár egy, vagy több évig is elég. A tiramisut rummal készíteni merényletnek tartom, az Amarettó likőr adja meg az eredeti ízét! Sütést nem igényel, csak a piskóta alap, de kész piskótatésztával is  össze lehet állítani, csak az nem olyan mint a házi.

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek