r
Nosalty Logó

Tésztasaláta gazdagon

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
szépróza
Tésztasaláta gazdagon
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
  • 9% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 872 kcal
  • 9% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 3492 kcal
  • 9% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 188 kcal
  • 9% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33.2 g

Zsír

  • Összesen
    41.7 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    128 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1717.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    54 mg
  • Kálcium
    503 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    131 mg
  • Foszfor
    588 mg
  • Nátrium
    429 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    94.2 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    214.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    310 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    342 micro
  • Kolin:
    77 mg
  • Retinol - A vitamin:
    293 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    170 micro
  • β-crypt
    51 micro
  • Likopin
    452 micro
  • Lut-zea
    440 micro
Összesen 872 kcal
  • 9% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    132.7 g

Zsír

  • Összesen
    166.6 g
  • Telített zsírsav
    82 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    47 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    512 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6870.8 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    217 mg
  • Kálcium
    2013 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    525 mg
  • Foszfor
    2354 mg
  • Nátrium
    1718 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    377 g
  • Cukor
    61 mg
  • Élelmi rost
    41 mg

VÍZ

  • Összesen
    858.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1239 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    48 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    145 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    25 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1366 micro
  • Kolin:
    307 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1171 micro
  • α-karotin
    24 micro
  • β-karotin
    679 micro
  • β-crypt
    202 micro
  • Likopin
    1809 micro
  • Lut-zea
    1761 micro
Összesen 3492 kcal
  • 9% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    372.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    109 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    127 mg
  • Nátrium
    93 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    67 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    74 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    63 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    98 micro
  • Lut-zea
    95 micro
Összesen 188 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tésztát sós vízben olaszosra főzzük.
  2. Ha kész leszűrjük, egy nagyobb tálba tesszük, olívaolajat keverünk hozzá, hogy ne ragadjon össze.
  3. Amíg a tészta kicsit hűl, összekeverjük egy nagy edénybe a szósz hozzávalóit: először a tejfölt és a majonézt keverjük össze. Akkor jó, ha egyik íze sem nyomja el a másikét. Mehet bele a ketchup, a mustár és a fűszerek, ízlés szerint.
  4. Az almát meghámozzuk, és a retekkel, a hagymával és az uborkával együtt apró kockákra vágjuk.
  5. A konzervet lecsöpögtetjük. (Lehet konzervcsemegekukorica-vörösbabkeveréket is kapni.)
  6. A zöldségeket apránként az öntetbe keverjük, majd az öntetet a tésztára öntjük, és jól elkeverjük. (Nem baj, ha nem hűlt ki teljesen a tészta.)
  7. Néhány órára hűtőbe tesszük.
  8. Tálaláskor meghinthetjük reszelt sajttal vagy petrezselyemzöldjével.
  • Receptkönyvben: 282
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 12
  • Össznézettség: 43625
  • Feltöltés dátuma: 2010. november 05.

Ajánló

Én most emellé kínáltam. Könnyű száraz fehér bor illik hozzá, pl. Irsai Olivér, Pannonhalmi Tricollis.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tésztasaláta gazdagon
szépróza 96 recept

Régi szerelmem a tésztasali. Ez köretnek készült, de főételként is megállja a helyét, különösen, ha egy kis húst is teszünk bele.  Tökéletes vendégváró vagy hidegtál-alapanyag. Az alaprecept, melyet a volt lakótársamtól tanultam, a következőkből áll: tészta, virsli, kukorica, csemgeuborka; az öntet pedig nem tartalmaz mustárt.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!