r
Nosalty Logó

Tejszínes málnatorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Erzso83
Tejszínes málnatorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Tészta

Krém

Tetejére, oldalára

Összeállítás

Összesen 715 kcal
  • 5% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Tészta

Krém

Tetejére, oldalára

Összeállítás

Összesen 8566 kcal
  • 5% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Tészta

Krém

Tetejére, oldalára

Összeállítás

Összesen 184 kcal
  • 5% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17 g

Zsír

  • Összesen
    42.4 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    322 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1302 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    386 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    65 mg
  • Foszfor
    489 mg
  • Nátrium
    327 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    70.3 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    183.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    362 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    63 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    219 mg
  • Retinol - A vitamin:
    353 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    95 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    389 micro
Összesen 715 kcal
  • 5% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    204.1 g

Zsír

  • Összesen
    508.5 g
  • Telített zsírsav
    241 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    158 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    53 g
  • Koleszterin
    3870 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    15623.8 g
  • Cink
    23 mg
  • Szelén
    349 mg
  • Kálcium
    4636 mg
  • Vas
    34 mg
  • Magnézium
    777 mg
  • Foszfor
    5870 mg
  • Nátrium
    3922 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    843.4 g
  • Cukor
    520 mg
  • Élelmi rost
    68 mg

VÍZ

  • Összesen
    2197.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4340 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    10 micro
  • E vitamin:
    30 mg
  • C vitamin:
    141 mg
  • D vitamin:
    750 micro
  • K vitamin:
    170 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    6 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    611 micro
  • Kolin:
    2626 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4233 micro
  • α-karotin
    80 micro
  • β-karotin
    1145 micro
  • β-crypt
    77 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4666 micro
Összesen 8566 kcal
  • 5% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    10.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    83 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    336.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    100 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    126 mg
  • Nátrium
    84 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.1 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    93 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    91 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    100 micro
Összesen 184 kcal

Hozzávalók

Tészta

Krém

Tetejére, oldalára

Összeállítás

Elkészítés

Tészta

  1. A tojásokat válasszuk ketté, a fehérjéket kezdjük el kemény habbá verni pici sóval, majd adagoljuk hozzá fele cukrot. A tojássárgájákat keverjük habosra a cukor másik felével, majd lazítsuk fel egy kis fehérjehabbal. A tojássárgájába keverjük bele az átszitált lisztet, a kakaóport és a sütőport. Kissé ragacsos masszát kapunk. Ebbe keverjünk határozott mozdulattal 2-3 evőkanál habot, és végül keverjük bele a masszába a maradék fehérjehabot is.
  2. A sütőt melegítsük elő 180-200°C-ra, egy tortaformát béleljünk ki sütőpapírral és süssünk a masszából 2 piskótát. Hagyjuk kihűlni.

Krém

  1. A málnát keverjük össze a cukorral és közepes lángon főzzünk belőle lekvárt. (ha nem puhulnak meg a magok, akkor szűrjük át).
  2. Tegyük félre egy kicsit hűlni, majd daraboljuk bele a fehér csokit és keverjük addig, amíg el nem olvad.
  3. Közben a leírás szerint készítsük el a zselatint. A megadott idő elteltével keverjük a zselatint a még meleg, de nem forró csokis lekvárba.
  4. Egy külön tálban keverjük habosra a tejfölt 2 kanál cukorral. Verjük fel a tejszínhabot a habfixálóval.
  5. Adagoljuk a tejfölhöz a lekvárt és óvatosan forgassuk bele a tejszínhabot is. Tegyük a hűtőbe.

Tetejére, oldalára

  1. Miután összeállítottuk a tortát és pihent a hűtőben: A pudingot főzzük meg, még forrón keverjük bele a tejfölt és a margarint.
  2. Hűtsük langyosra a krémet és kenjük be vele a torta tetejét és oldalát. Tegyük hűtőbe néhány órát vagy egy éjszakát. Díszítsük tejszínhabbal és olvasztott fehér csokival.

Összeállítás

  1. A kihült piskótát vágjuk 2-2 részre. Főzzük össze sziruppá a vizet, a cukrot és a rumaromát, és ezzel locsoljuk meg a piskótát, utána kenjük rá a málnás krémet és állítsuk össze a tortát. Tegyük hűtőbe.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 12
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 220
  • Feltöltés dátuma: 2021. május 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tejszínes málnatorta
Erzso83 10 recept

Hozzávalók

Tészta

Krém

Tetejére, oldalára

Összeállítás

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ezért nem mindegy, hogyan kerül a cukor a lekvárba

Annak ellenére, hogy a legtöbb lekvár receptje pokolian egyszerű (hiszen csak gyümölcsből, cukorból és esetleg dzsemfixből áll), nem érdemes félvállról venni a befőzés folyamatát. Minden mozzanatnak megvan a maga fontossága: így a cukor hozzáadásának is.