r
Nosalty Logó

Tejszínes-csokis piskótatekercs

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Tejszínes-csokis piskótatekercs
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 5% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A piskótához:

A krémhez:

Összesen 631 kcal
  • 5% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A piskótához:

A krémhez:

Összesen 2529 kcal
  • 5% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A piskótához:

A krémhez:

Összesen 268 kcal
  • 5% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    11.7 g

Zsír

  • Összesen
    44.1 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    319 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    598.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    141 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    254 mg
  • Nátrium
    133 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.8 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    118.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    426 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    68 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    166 mg
  • Retinol - A vitamin:
    420 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    75 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    249 micro
Összesen 631 kcal
  • 5% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    46.8 g

Zsír

  • Összesen
    176.4 g
  • Telített zsírsav
    104 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    54 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    1275 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2392.5 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    91 mg
  • Kálcium
    565 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    175 mg
  • Foszfor
    1015 mg
  • Nátrium
    531 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    207.2 g
  • Cukor
    138 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    474.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1705 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    274 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    137 micro
  • Kolin:
    663 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1680 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    300 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    995 micro
Összesen 2529 kcal
  • 5% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    18.7 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    135 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    253.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    108 mg
  • Nátrium
    56 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    181 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    70 mg
  • Retinol - A vitamin:
    178 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    105 micro
Összesen 268 kcal

Hozzávalók

A piskótához:

A krémhez:

Elkészítés

A piskótához:

  1. Melegítsük elő a sütőt 170 fokra. Sütőpapírral béleljünk ki egy tepsit.
  2. Verjük keményre a tojásfehérjéket. Verjük fel a tojások sárgáját a vaníliával és a cukorral.
  3. Egy külön tálban keverjük össze a lisztet és a kakaót, a sütőport, a szódabikarbónát és a sót.
  4. Óvatosan keverjük össze fakanállal a két keveréket. Csomómentesre, egyneműre.
  5. 15 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizhetjük. A papírt óvatosan vegyük le a piskótáról. Tegyük tiszta konyharuhára, és így tekerjük fel a konyharuhával együtt. Hagyjuk így kihűlni. Így megelőzhető a piskóta repedése.

A krémhez:

  1. Verjük fel keményre a habtejszínt a vaníliával és a cukorral.
  2. Ha kihűlt a piskóta, akkor tekerjük le, vegyük le a konyharuhát, és kenjük bele a krémet, picit hagyjunk a külsejére is.
  3. Megszórhatjuk csokireszelékkel az egész tekercset.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 33
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 2873
  • Feltöltés dátuma: 2017. február 02.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Puha piskóta, könnyű, nem túl édes krém, és egyszerű, gyors elkészítés. 

Hozzávalók

A piskótához:

A krémhez:

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!