Tejfölös sertésszelet ahogy Kathy készíti recept

Tejfölös sertésszelet ahogy Kathy készíti
Tejfölös sertésszelet ahogy Kathy készíti
50 perc / előkészület: 10 perc főzés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Anyukám receptje. Csirkemellből is isteni.

hozzávalók / 2 adag

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
adag: 2 főre
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel

egyéb elnevezések

sertésszelet tejfölös szószban, tejfölös hús, tejfölös sertéshús
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hagymát összevágjuk, olajon üvegesre hevítjük, rátesszük a pirospaprikát, és felengedjük 2-3 dl vízzel. Beledobjuk a babérlevelet és a köményt.
  2. A sertésszeleteket kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, majd lisztbe forgatjuk. A vajat felolvasztjuk, és a hússzeleteket hirtelen elősütjük benne. Ha egy picit pirosabb lesz a hús széle, az sem probléma, ezt elrontani nem lehet, csak ha szenesre ég. 
  3. A húsokat egyből a hagymás alaplébe tesszük. Ott hagyjuk, hogy puhuljanak meg teljesen. Amikor elérkezik ez a fázis, a pici vízzel simára kevert tejfölt beleöntjük. Addig forraljuk, amíg be nem sűrűsödik kicsit.
  4. Főtt tésztával, galuskával ajánlom. 
  • költség: 500 Ft
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 14
össznézettség: 23 831
elküldve: 16
receptkönyvben: 298
elkészítve: 25/30
Facebookon megjelent: -

szakács

Kathy0529

Mióta szakács: 2010.03.21.
27 recept
hirdetés

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

picsusz21
picsusz21 p, 2014-05-16 13:20

Köszönöm !!! Én is elkészítettem tarhonyával mennyei lett !!!! ;)

balintmonika
balintmonika v, 2013-03-17 15:31

A napokban a Nosaltyt böngésztem,és megakadt a szemem ezen a recepten.Ez nálam annyit jelent,hogy ki is próbáltam...a család legnagyobb megelégedettségére.Azzal a változtatással,hogy először a husit sütöttem meg olajon(ugyanis Berzengóciában nagyon drága a vaj),majd a hagymát és a többi hozzávalót is abban az olajban készítettem el.Főtt rizzsel tálaltam.Finom volt,köszönöm!

730